Back to top

Vergés: "No ens fa por un increment de positius mentre no se saturi el sistema sanitari"

La consellera de Salut, acompanyada també del vicepresident de la Generalitat, han visitat aquest divendres Tarragona per valorar la primera setmana de fase 1 del Camp de Tarragona.
Alba Vergés

La Generalitat fa un bon balanç de l'escenari que s'ha obert aquesta setmana al Camp de Tarragona, juntament amb d'altres territoris del principat, com les Terres de l'Ebre i a l'Aran.

Segons els representants del govern català, si les coses es continuen fent bé, es respecta la distància social i es garanteixen les mesures de seguretat, es podria passar a la fase 2 el proper 25 de maig. Ara bé, Alba Vergés, consellera de Salut, també assegura que "això no és una competició i cal no voler córrer". 

Increment de positius

Al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, durant aquesta darrera setmana, s'han incrementat el nombre de contagis positius respecte els anteriors registres. Segons Vergés, aquesta increment no hauria de tenir res a veure amb la sortida de la canalla al carrer, ara fa 21 dies. De fet, ho atribueix a una major capacitat de fer proves diagnòstiques. "Mentre no es col·lapsi el sistema sanitari no ens fa patir un augment. Al contrari, ens demostra que som capaços de detectar els casos". En el cas que l'increment fos com el dels primers dies de pandèmia, aleshores caldria fer-hi alguna cosa. 

Pel que fa a la baixa incidència del virus a Tarragona, amb només un 1,6% de persones que han desenvolupat anticossos segons l'estudi de seroprevalença del Ministeri de Sanitat, no és una mala xifra. "Penseu que un 5% -la mitjana a Catalunya de l'estudi- també és una dada molt baixa. Vol dir que el 95% de la població no s'ha contagiat", ha explicat Vergés. De fet, la consellera assegura que "no volem que la gent s'infecti, però no podrem estar tranquils mentre tinguem aquesta incidència del virus, per això és tan important garantir un respecte a les mesures de seguretat". 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades