Back to top

Un vespre amb Gabriel Ferrater al Picarany

Es farà un recital poètic de Gabriel Ferrater, amb tres rapsodes i tres músics, al mas del Picarany, un dels espais de referència de la infantesa i joventut del poeta reusenc

Les Biblioteques Municipals de Reus, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Almoster, organitzen el dilluns 1 d'agost una sessió poètica a la finca que la família Ferrater va habitar fins als anys 50, al mas del Picarany.

L’acte l’ha dissenyat l’escriptora Isabel Olesti i es tracta d’un recital poètic de Gabriel Ferrater amb tres rapsodes i tres músics que estaran ubicats en tres punts diferents de la finca.

Com vam fer en l’encontre de l’any 2010, el públic es dividirà en tres grups i cada grup rotarà simultàniament cap als tres rapsodes. Prèviament, la mateixa Isabel Olesti farà un preàmbul de què representa el mas Picarany en l’obra de Ferrater.

L’encontre es dividirà en tres aspectes de Ferrater:

  • Tria de poemes de Ferrater.
  • Poemes de Ferrater relacionats amb poetes que ell admirava.
  • Fragments de crítica literària i cartes.

Ferrater i la seva infància al mas del Picarany

El mas del Picarany, al terme d’Almoster, és un dels espais de referència de la infantesa i joventut dels germans Ferrater Soler, ja que hi van passar llargs períodes en família, també és l’escenari on van ser pintats els quadres de la breu incursió que Ferrater va fer a la pintura. Com que la mare era molt seguidora dels corrents higienistes del moment que posaven en valor l’aire lliure, l’exercici físic i l’alimentació, hi van fer construir també una pista de tenis i una piscina entre els pins del bosc que envolta la casa.

quadre Gabriel Ferrater Mas del Picarany
Imatge d'un dels quadres pintats per Ferrater al Mas del Picarany

El mas, dissenyat pels propietaris, consta de tres plantes. A la planta baixa hi vivien els masovers, al primer pis hi havia el menjador, les sales d’estar i la biblioteca, i a dalt els dormitoris. Encara hi havia unes golfes amb les habitacions del personal del servei. Actualment, el mas és una propietat privada i és en moments molt puntuals que es pot accedir a la finca.

Per participar en l'acte, es recomana que es deixin els cotxes aparcats al nucli urbà i es vagi al mas a peu, ja que a les immediateses del mas no hi ha lloc. Aquesta activitat organitzada per les Biblioteques Municipals forma part de la programació de l’Any Ferrater i separa dos dels programes principals de l’estiu de les biblioteques.

Paraules clau:

Notícies relacionades