Back to top

El vi Macabeu, al centre dels actes de tardor de la DO Tarragona

La D.O. Tarragona ha presentat les activitats de la temporada de tardor, on destaca la marca Macabeu

El Projecte de la D.O. Tarragona ha agafat molta intensitat i se centra en dos eixos fonamentals: la presentació i consolidació de la Ruta del Vi i la projecció de la marca Macabeu, una varietat icònica de la D.O. Tarragona i motor de la identificació territorial amb una identitat enològica determinada.

La varietat Macabeu és omnipresent als diversos territoris de la D.O. Tarragona, des de l'Ebre al sud fins al Gaià al nord, és predominant (més del 50 % del raïm de la D.O. Tarragona és de Macabeu). Per tercer any consecutiu, durant el mes d'octubre la DO Tarragona presenta la Galeria MACABEU, un catàleg de vins de Macabeu de la D.O. Tarragona que inclouen el segell de MACABEU 100%.

Actualment, a la D.O. Tarragona hi ha una 20a de vins de Macabeu 100 % i la Galeria és l'escenari per presentar-los anualment al públic. Per aquest motiu, la Galeria MACABEU és l'acte central i més important dels que es desenvoluparan durant el període de tardor.

La programació

21 de setembre

En el marc de les festes de Santa Tecla 700 formaran part del dinar popular d'Espineta amb cargolins que prepararà el restaurant El Llagut per impulsar un acte en benefici de La Muntanyeta i patrocinat per Chartreuse.

24 i 25 de setembre i 1 i 2 d'octubre

Activitats de la FESTA de la VEREMA als diversos cellers de la D.O. Tarragona

29 de setembre

Copa de cortesia al Cine Club de Valls que dins la programació de la Festa de la Verema de la Ciutat de Valls projectarà la pel·lícua «Entre Copas».

1 d'octubre

Festa de la Verema a Vilabella. La D.O. Tarragona fa una proposta de projecció sobre el seu propi territori d'origen i durant l'estació de tardor aquestes accions es duran a terme als diversos pobles vitivinícoles del Gaià, i aquest any la ubiquem a Vilabella. La festa consistirà en una fira de vins en la que participaran 11 Cellers. Després de la fira es projectarà la pel·lícula "L'Age d'Or" per cortesia del MOST Festival del Museu de les Cultures del Vi (VINSEUM).

2 d'octubre

Passeig per les vinyes del Gaià de Vilabella i un esmorzar popular a càrrec de Ramon Martí, xef del restaurant El Llagut de Tarragona.

8 d'octubre

La D.O. Tarragona participarà en les Jornades de Patrimoni i Paisatge que organitza l'Associació Terres del Gaià al Monestir de Santes Creus amb un tast maridatge de vins i territori.

11 d'octubre

Galeria MACABEU que constarà dels actes segments:

  • 14:00 Taas amb Premsa i degustació maridatge
  • 16:00 Ponència JuanCarlos Sancha, professor de la Universidad de La Rioja
  • 17:00 obertura al públic de la Galeria MACABEU
  • 20:00 Tancament de la Galeria MACABEU
  • 20:30 Sopar Maridatge de MACABEU amb Ferran Cerro Restaurant

8 d'octubre

Participen en la Fira de Cambrils amb un tast dirigit dels nostres vins.

Del 7 al 27 d'octubre

Aporten vins a les Jornades del Romesco organitzades per l’Associació d’Empresaris Hotelers de Tarragona.

El novembre a Miravet organitzen un nou tast de rancis i Clàssics Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades