Back to top

El vídeo presentat per l'acusació no incrimina els tres veïns de Mont-roig

La declaració, que estava prevista per a principis de setembre, es va ajornar arran que l'acusació no havia fet arribar un suposat vídeo incriminatori a la defensa.
La declaració, que estava prevista per a principis de setembre, es va ajornar arran que l'acusació no havia fet arribar un suposat vídeo incriminatori a la defensa.

Els veïns de Mont-roig del Camp acusats d'agredir tres agents de la Guàrdia Civil en els fets de l'1 d'octubre no apareixen amb actituds agressives al vídeo que ha presentat l'acusació. Aquest matí han tornat a ser citats per segona vegada els implicats, després que s'ajornés la sessió del passat 9 de setembre arran que l'acusació, que sostenia que tenia un vídeo incriminatori, no l'havia fet arribar a la defensa.

Després de l'aportació d'aquesta prova audiovisual, els advocats dels acusats mantenen que el vídeo no els inculpa sinó que al contrari, jugarà al seu favor. "Un cop visionats els vídeos entenem que no hi ha cap prova de càrrec contra els acusats que han declarat a les nostres preguntes. L'únic que es pot veure és la gent de Mont-roig alçant les mans i cridant 'Som gent de pau'. Els farem servir com a defensa, ja que en les imatges no surten incriminats els nostres clients com a responsables de les lesions dels Guàrdies Civils", explica un dels Advocats Voluntaris de l'1-O a Reus, Carles Ferrer.

Cal recordar que a principis de setembre, estaven citats 4 veïns mont-rogencs en lloc de tres, encara que un d'ells va poder demostrar que ni tan sols estava al poble i va ser retirat de la causa. Mont-roig va ser el municipi del Baix Camp que va rebre les càrregues policials més dures durant els fets de l'1 d'octubre, i és per això que desenes de persones s'han desplaçat fins als Jutjats per a donar suport als acusats. L'acusació manté que els agents haurien patit agressions als dits, i que dels tres acusats, dos haurien sigut els agressors i un el líder del grup. La defensa resta a l'espera d'estudiar les declaracions dels acusats i espera no arribar a judici.

Paraules clau: