Back to top

Vila-seca uneix els tres nuclis urbans amb una línia d'autobús

El primer autobús urbà de ja està en funcionament. La marca Vila-seca Mobilitat vol garantir més igualtat d'oportunitats entre els habitants dels tres nuclis urbans

Vila-seca estrena aquest juliol la primera línia d'autobús municipal que uneix, amb una freqüència d'una hora i 27 parades, els tres nuclis urbans del municipi. És un projecte que fa dos anys que està sobre la taula i també ha estat una petició històrica pels veïns de la ciutat. La nova prestació beneficiarà també els ciutadans que hi tinguin una segona residència.  

Sota la marca Mobilitat Vila-seca, es vol garantir, més enllà d'un servei de transport, la igualtat d'oportunitat entre els veïns de La Plana i La Pineda. "Serà un abans i un després", ha sentenciat l'alcalde Pere Segura, que també ha volgut remarcar que aquest és un servei opcional per les ciutats de menys de 50.000 habitants. 

Pere Segura a l'autobús

Un eix de la mobilitat al Camp

El secretari del Departament de Transport i Mobilitat ha volgut assenyalar Vila-seca com un centre neuràlgic de la mobilitat al Camp de Tarragona. Aquesta població en va sortir beneficiada, dels canvis en el Corredor del Mediterrani: de 18 línies de tren, ara n'hi passen 28. 

De moment, el sistema tarifari del transport vila-secà està integrat en el de l'ATM del Camp de Tarragona, però de cara al futur, el consistori vol desenvolupar unes tarifes municipals pròpies. 

TramCamp, noves notícies a la tardor

Pel que fa al projecte ferroviari que ha d'unir Tarragona, l'aeroport, Reus, Vila-seca, Salou i Cambrils, de moment s'ha adjudicat l'estudi informatiu i l'impacte ambiental d'un primer tram entre Cambrils i Tarragona. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat: "s'espera que de cara a la tardor es puguin una part d'aquests estudis acabats".  

Paraules clau:

Notícies relacionades