Back to top

Villablanca es mobilitza contra la precarietat laboral

Una trentena de treballadors de Villablanca Serveis Assistencials s'han manifestat a la plaça del Mercadal per exigir la descongelació dels sous. La plantilla del grup Pere Mata denuncia la precarietat laboral que pateix, i critica que això és un problema lligat al sector a nivell català.
Villablanca es mobilitza contra la precarietat laboral

Villablanca continua les queixes. Més d'una trentena de treballadors s'han manifestat a la plaça del Mercadal per reivindicar una descongelació dels sous, que segons ells, porten 10 anys sense incrementar-se. Tant la plantilla de Villablanca com la de Bellissens, totes dues del Grup Pere Mata, denuncien que aquesta situació és insostenible, i que es veu agreujada per contractes eventuals i sobrecàrregues de treball. "S'ha precaritzat la situació laboral en tots els sentits: tant en la quantitat d'usuaris per cuidador com pel que fa a la contractació", explica el president del comitè de Villablanca S.A., Claudio Paroli.

Els treballadors, que fa uns mesos ja van portar les seves queixes fins a Barcelona, reconeixen que aquest és un problema del sector a nivell català. "Hi ha altres àmbits en els quals s'ha augmentat el pressupost de la Generalitat, però nosaltres hem tingut cap millora en deu anys", afegeix Paroli.

Els treballadors de Villablanca i Bellissens demanen col·laboració als altres empleats del grup Pere Mata, que estan en la mateixa situació. Des del comitè ja s'està preparant una altra concentració per al proper 1 de juliol que anirà des de l'ajuntament fins al Pere Mata, i no descarten acampar davant de les seves instal·lacions si no obtenen resposta.

Paraules clau: