Back to top

Villarejo deixa caure que el CNI estaria rere els atemptats del 17A

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una piulada, demana explicacions al govern espanyol.

José Manuel Villarejo ha assegurat aquest dimarts davant el jutge que el director del CNI va "calcular malament les conseqüències per donar un petit ensurt a Catalunya", fent referència als atemptats que hi va haver a Barcelona i Cambrils el 17 d'agost de l'any 2017. Segons Villarejo, es volia espantar Catalunya pocs mesos abans del referèndum del primer d'octubre. Diu que ell va col·laborar amb el CNI "per intentar arreglar" el que considera que va ser un "error greu". 

No és el primer cop que s'apunta cap al CNI i la seva relació amb l'imam de Ripoll. El diari Público va ser el primer de parlar-ne l'any 2019, amb un seguit de reportatges periodístics. El mateix Villarejo ja havia apuntat ara fa un any que "una font molt important" havia avisat el CNI d'un possible risc d'atemptat a Barcelona "però el CNI va dir que no era fiable". 

Ara, l'excomissari investigat en diverses causes ha assegurat que Félixa Sanz Roldán, qui era el director del Centro Nacional de Interligencia el 2017, va cometre un greu error de càlcul volent donar un petit ensurt a Catalunya. Unes paraules que han provocat una reacció a les xarxes, entre altres, del president de la Generalitat, Pere Aragonès:

Villarejo apuntala les informacions sobre la vinculació del CNI amb els atemptats, malgrat que aquesta branca no es va investigar durant el judici que va acabar a principis de 2021 a l'Audiència Nacional, on l'excomissari, malgrat les peticions d'algunes acusacions, no va testificar.

Paraules clau:

Notícies relacionades