Back to top

Vint anys de música de la Cobla Jove Reus

La Cobla Reus Jove està de celebració, i és que es va crear fa 20 anys de mans d'un grup de joves amb inquietuds musicals i l'interès per fer música de cobla. Aquest cap de setmana ho han celebrat amb el concert commemoratiu "Temps enllà, concert d'aniversari", al teatre Bartrina de Reus.
sardanes

Al tram final de la primera part del concert hem pogut escoltar la sardana "Del Baix Camp a l'Alt Empordà", de Jaume Cristau, i “Els millors anys”, d’Alfred Abad. Són les dues peces dedicades a la Cobla Reus Jove que han estrenat en aquesta ocasió, amb motiu dels 20 anys de la formació musical. Però el concert també ha tingut un record especial per a dos compositors. Com ens explica el contrabaix de la Cobla Reus Jove, Eduard Sendra, "de Pep Ventura celebrem el bicentenari del seu naixement. A Pep Ventura se li deu, podríem dir, l'actual plantilla de la cobla, la incorporació d'un instrument tan important com la tenora... I justament aquest dijous es va celebrar es va celebrar el primer centenari del naixement de Ricard Viladesau, també tindrem un petit record per aquest gran compositor i tenora."   

L'actuació ha servit també de comiat per a dos dels seus músics que deixen la formació per motius personals. La cobla, però, tornarà a actuar properament al teatre Bartrina. Sendra diu que "molt a curt termini, tenim amb la Banda Simfònica de Reus, un concert el dia 11 de març, aquí també al teatre Bartrina, que ells fan 10 anys i nosaltres 20, i farem un concert que hem titulat "De Reus al món", que en realitat ve a ser música simfònica catalana de compositors del segle XX per a la formació de banda, amb els instruments de tenora, tible, flabiol... que són els instruments tradicionals de la cobla".

Entre els reptes i projectes de futur, la cobla té en ment l'enregistrament d'un nou disc, però estan pendents del finançament.

Paraules clau:

Notícies relacionades