Back to top

Vint-i-cinc anys de l'Àliga de Reus en imatges

Fins aquest cap de setmana s'ha pogut veure al local de Carrutxa una exposició fotogràfica de l'Àliga de Reus, per commemorar el seu 25è aniversari.

Amb motiu dels 25 anys d'història de l'Àliga de Reus, l'entitat Carrutxa, ha organitzat una exposició fotogràfica mostrant els moments més destacats de l'element festiu, que va impulsar el CRAC juntament amb Carrutxa. Amb aquesta mostra Carrutxa ha volgut donar a conèixer i posar en valor el treball previ que hi va haver abans que l'Àliga tornés a ser una realitat a la ciutat.L'exposició consta d'una quinzena de fotografies amb plafons explicatius, un muntatge audiovisual a base, també, de moltes fotografies, i la construcció d'un cap d'àliga que es va fer amb motiu del cartell de la Festa Major de Sant Pere de l'any 2009.

Els orígens protocolaris de l'Àliga

La investigació de Carrutxa va portar a conèixer que la primera àliga de Reus es va crear a la dècada del 1620, com els gegants, que era de propietat municipal, i que ja en un principi tenia una funció cerimonial i protocolària molt marcada, servia per honorar els visitants i saludar-los. Coneixedors de la història, se li va buscar el seu lloc en l'actualitat, d'aquí que tingui unes funcions molt protocolàries tal i com tenia en els seus orígens.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades