Back to top

Virginias marxa del passeig Sunyer de Reus

La companyia invertirà tres milions d'euros per traslladar íntegrament la seva producció al polígon Nirsa, a la carretera de Constantí. El trasllat serà a mitjans del 2024.

L'emblemàtica fàbrica de dolços del passeig Sunyer té els dies comptats. Acrimont Foods, propietària de Virginias, ha comprat dues naus al polígon Nirsa de Reus per traslladar-hi la producció de la planta. Són dues naus que actualment estan rehabilitant-se i que podrien estar plenament operatives el juliol del 2024. 

De fet, Víctor Segú, director d'operacions de Virginias, assegura que "la d'aquest Nadal serà la darrera campanya que farem aquí, la del 2024 ja la volem fer a les noves instal·lacions". Segú dona molta importància al fet que l'empresa es quedi a Reus: "Creiem que és una bona notícia perquè és una empresa emblemàtica". Una empresa que abans de l'adquisició per part d'Acrimont Foods va estar a punt de desaparèixer. 

Triplicar facturació i duplicar personal

La voluntat de la companyia és incrementar la producció i modernitzar-ne els processos industrials. De fet, al polígon Nirsa les operacions de logística que impliquen vehicles pesants no són tan complicades com al bell mig de la ciutat. Per tot plegat, Segú assegura que volen "triplicar la facturació i duplicar la plantilla" en els pròxims anys. 

Un caramel immobiliari

Que Virginias abandoni aquesta planta al centre de la ciutat és un autèntic caramel per als propietaris dels terrenys, que ara poden demanar a l'Ajuntament un canvi d'usos per tal de vendre'ls i que un promotor hi construeixi pisos. Per a tirar endavant aquesta operació cal un tràmit: transformar la zona actualment de sòl industrial en zona residencial. Una operació vinculada a diversos tràmits urbanístics i legals que haurà d'estudiar el nou govern municipal. 

Paraules clau:

Notícies relacionades