Back to top

Sense voluntaris no hi ha motor social

Reus celebra el dia Internacional del Voluntariat amb la segona edició de la Mostra d'Entitats. Durant tot el matí voluntaris d'una quinzena associacions han programat activitats i tallers a la plaça del Prim.
Reus celebra el dia Internacional del Voluntariat amb la segona edició de la Mostra d'Entitats

L'objectiu d'aquesta trobada és sensibilitzar a la ciutadania i promocionar els programes i projectes de voluntariat. Per aquesta raó, quinze entitats d'arreu de la demarcació, com per exemple, Amics de la Gent Gran, la Fundació Mossèn Federic Bara o la Fundació Privada Onada han organitzat diverses activitats, com per exemple, exercicis de relaxació protagonitzades pels usuaris del Taller Baix Camp o tots aquells que ho han volgut han pintat una mandala gegant a l'estand de la Fundació la Tutela.

Més enllà de fer visible els projectes de cada col·lectiu, els voluntaris han posat en valor la rellevància de la seva tasca dins la societat. "Sense voluntaris cap iniciativa social seria possible", ha afirmat la Merche Jabur, coordinadora de l'espai social de la Fundació Catalunya la Pedrera. En el seu cas, ha assegurat que "tenim un vincle molt proper amb els nostres usuaris" per això "el nostre procés és molt participatiu, sempre participen en el processos de millora dels projectes".

Entre els voluntaris, n'hi ha que porten anys i panys formant part de la xarxa de voluntariat social. Un dels exemples és el Jaume Llençà, que des de ben jove és voluntari. "M'agrada ajudar a les persones per això des dels 16 anys he format part d'associacions de voluntaris". Ara mateix. ho és del Taller Baix Camp.