Back to top

El vot per correu es dispara un 180% respecte el 2017

A Reus, durant aquests últims dies, ja s'han vist cues per demanar la documentació i votar.

L'oficina de Correus de la plaça de l'Estació rep les darreres sol•licituds per votar via correu a les eleccions catalanes del 14 de febrer. Uns comicis enmig de la pandèmia que ha comportat que molts electors no vegin segur anar als punts de votació corresponents, per la qual cosa opten pel vot per correu. De fet, aquest ha crescut un 180% més respecte a les eleccions autonòmiques del 2017, arribant ja a les 183 MIL sol•licituds.

correus

Segons asseguren diversos electors, el motiu principal pel qual sol•liciten el vot per correu és la por al contagi de la Covid-19. Prefereixen evitar aglomeracions i no assistir a un col·legi electoral on, durant tot el dia, l'afluència de gent serà elevada.

Davant la forta previsió del vot per correu, les oficines han incrementat el nombre de personal i el seu horari. A Reus, entre setmana, el vot es pot fer fins a les 9 del vespre i els dissabtes fins a les dues del migdia. De fet, hi ha hagut una major afluència de persones en aquests últims dies.

El termini per sol•licitar el vot per correu finalitza aquest divendres 5 de febrer tot i que els sol•licitants tenen fins el 12 de febrer per entregar el vot, un cop els hagi arribat tota la documentació als seus domicilis.

El vot dels residents a l'estranger, una odissea

El reusenc Enric Auladell, que resideix al Regne Unit no ha pogut exercir el seu dret a vot. Els requisits burocràtics obliguen a desplaçar-se fins a Londres, i en plena pandèmia les restriccions de mobilitat són similars a les de la primavera. Així doncs, viatjar en transport públic és un risc que Auladell no ha volgut córrer. Considera que caldria agilitzar els tràmits i donar facilitats per a poder fer-los telemàticament. 

Paraules clau:

Notícies relacionades