Back to top

VOX irromp al consistori reusenc i el PP recupera representació

L'ascens dels partits de dretes i l'abstenció, l'altra cara de les eleccions.

Les dades parlen per si soles. Per primera vegada Vox entra a l'Ajuntament de Reus, i ho fa amb 3 regidors. Un ascens que han viscut amb molta emoció des de la seu, que s'ha anat omplint d'afiliats i simpatitzants a mesura que anava avançant l'escrutini. De fet, en diverses meses electorals, sobretot als barris, han pujat amb molta força, i els candidats no podien amagar la seva satisfacció per entrar, per primera vegada, al consistori reusenc. 

El PP torna al consistori

pp 28m

La mateixa alegria s'ha viscut a la seu del PP, que després de 4 anys fora del govern, i amb una renovació al capdavant de la llista, amb Sílvia Virgili, han aconseguit 2 regidors

Cs es queda fora

La desfeta de Ciutadans a nivell estatal s'ha evidenciat, també, a l'àmbit reusenc. Si en el mandat que ara acaba tenien 3 regidors, en aquests comicis no han obtingut representació a l'Ajuntament. 

Qui també s'ha quedat sense representació ha estat David Vidal. L'antic número 1 dels cupaires va sumar més de 1.400 vots, i n'hi van faltar 400 més per a poder treure el primer regidor. 

Les dades de participació han estat l'altre element destacat de la jornada, que també han incidit en els resultats quedant-se a tocar del 50% del cens electoral, quan en les passades eleccions municipals es van situar per sobre del 60%. S'ha passat de la màxima participació el 2019, a una de les més baixes d'aquest segle.

resultats electorals 28M Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades