Back to top

Xarxa Sud no vol més centrals eòliques

La plataforma Xarxa Sud s'oposa a la instal•lació de noves centrals eòliques després del nou decret llei de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls a les energies renovables.
Central eòlica

La plataforma es posiciona a favor de l'energia renovable però no dins d'un marc d'instal·lació que titllen de descontrolat i concentrat a nivell territorial.

Les diferents entitats i associacions opinen que aquestes centrals afecten molt directament els espais naturals i els seus ecosistemes. Per això, Xarxa Sud manifesta el seu rebuig vers el nou decret llei 16/2019 que amb l'objectiu de prendre mesures urgents per a l'emergència climàtica, preveu instal·lar noves centrals eòliques a les comarques del sud de Catalunya.

Rebuig de Xarxa Sud

A favor de l'autoproducció

Des de Xarxa Sud expressen que el veritable canvi està en l'autoproducció a través de la instal·lació de petits aerogeneradors o plaques solars. Per altra banda, pensen que aquesta decisió es contradiu amb la candidatura a la UNESCO pel paisatge natural.

Mobilització cap a l'Ermita de Puigcerver

Per manifestar el seu rebuig, la plataforma que defensa els territoris del sud de les agressions mediambientals, està preparant mobilitzacions. La primera tindrà lloc aquest diumenge i serà una marxa des d'Alforja i el Coll de la Teixeta fins a l'ermita de Puigcerver.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades