Back to top

Xavi Garcia i Paula Hritiuc guanyen la cursa de Sant Silvestre 2018

Més de 1500 persones han decidit acomiadar-se de l'any 2018 amb esport. La desena edició de la cursa de Sant Silvestre ha aplegat l'últim dia de l'any famílies senceres que han decidit córrer els 5 kilòmetres de la cursa.
Més de 1500 persones han decidit acomiadar-se de l'any 2018 amb esport

Així arrancava aquest dilluns la cursa de Sant Silvestre de Reus. Més de 1500 persones han aparcat els torrons i canelons i s'han calçat les sabatilles per córrer els 5 kilòmetres de la cursa, que sortia a un quart de sis de La Fira Centre Comercial. Una bona manera d'acabar l'any, sigui per passar-ho bé o per fer marca de temps. "S'ha d'aprofitar la darrera carrera de l'any i és la millor manera d'acomiadar el 2018", ha reconegut la Manuela Eusse. "Estem aficionats a córrer i ens hem ajuntat dues famílies per venir a la cursa", ha explicat Albert Massana. "Ens agrada córrer i ja que tenim aquesta cursa a prop, hem aprofitat per fer-la", diu Martí Moreno. "Jo espero córrer al meu ritme i acabar la cursa, que crec que 5 quilòmetres els pot fer tothom", afegeix Helena Gómez. I també hi ha lloc pels més menuts: "L'any passat vaig fer la cursa de petits i aquest any ja faig la de grans", ha dit orgullosa la Núria Domingo.

El guanyador en categoria masculina d'aquesta desena edició ha estat el corredor de FACVAC Valls, Xavi Garcia, amb un temps de 14.48 minuts. La corredora del FC Barcelona, Paula Hritiuc ha guanyat la categoria femenina amb un temps de 17.18 minuts. Els altres grans protagonistes de la tarda han estat els més de cent nens i nenes que han corregut a les tres curses Kids. Aquest és el cas de la Júlia, l'Aleix i l'Arnau, que han vingut "a gaudir de l'esport i del bon temps d'aquest 31 de desembre". D'altres han vingut de lluny per córrer, com és el cas de la Blau Fontanet, dels Xafatolls de Mollerussa. Els cosins Biel Gelonch i Mireia Matallana també han vingut a córrer per primera vegada a la Sant Silvestre, encara que són uns esportistes que entrenen cada cap de setmana i ja van córrer a la cursa de l'Alzheimer.

Sigui per fer pòdium o senzillament per gaudir d'una cursa amb disfresses i barrets de Nadal, els participants han escollit l'esport per acomiadar aquest 2018 i començar amb bon peu el 2019.

Paraules clau: