Back to top

Xeic!, Auxili i Ariel Santamaria actuaran a Barraques Reus

La Coordinadora de Barraques de Reus ha decidit continuar apostant per l'actual model de barraques. La majoria de les entitats que la conformen han rebutjat traslladar-se a un espai obert del centre de la ciutat, una opció que s'havia proposat per tal de reduir els 40 mil euros en seguretat que han d'invertir al Parc de la Festa. Així ho van explicar ahir al magazín de Canal Reus TV, Avui per Demà, on també van avançar, en exclusiva, 5 dels 8 grups que hi actuaran.
barraques

Xeic! serà el cap de cartell de Barraques Reus 2017, la formació de reggae i ska de la Ribera d'Ebre actuarà el dia de Sant Joan. Ho faran acompanyats d'una altra banda de ska i reggae com són Auxili amb la gira 'Foc i vent' i dels tarragonins de punk-rock català Crim. El dia abans pel Parc de la Festa hi passarà l'irreverent Ariel Santamaria i la banda del Dr. Juantxi, al qui ja hem vist en anteriors edicions de barraques, i la formació de rap, música electrònica, rock i trap Atupa. Aquestes són 5 de les 8 formacions que actuaran a Barraques Reus, que ahir van avançar en exclusiva al magazín de Canal Reus Tv, Avui per Demà.

"Lligar el cartell de barraques comporta molta feina i sempre el fem pensant en tota la ciutadania", explica una de les membres de la Coordinadora de Barraques Reus, Núria Anglès. Com a integrant de la comissió de música explica que "vaig demanar a quatre persones de perfils molt diferents quins eren els seus gustos musicals, després ho vam posar en comú amb la resta de propostes de l'assemblea i el resultat és un cartell transversal que pensem que està força bé".

Enguany els concerts es mantindran al Parc de la Festa perquè la Coordinadora de Barraques ha rebutjat la proposta que havien fet algunes entitats de traslladar-se en un espai obert del centre de la ciutat com podria ser la plaça de la Llibertat. Una opció que s'ha plantejat per qüestions pressupostàries i amb l'objectiu de també poder-hi fer activitats diürnes. "L'Ajuntament ens obliga a invertir 40 mil euros en seguretat, això vol dir que només ens en queden 20 mil per contractar grups", detalla Anglès.

Precisament el reduït pressupost amb què compta la coordinadora per la contractació de grups els ha obligat a reformular l'habitual model de barraques. Així el primer dia de festa, el dimecres 21 de juny, no hi haurà concerts tot i que les barraques obriran igual i posaran la seva pròpia música. L'endemà serà el torn del concurs de música Reussona i divendres i dissabte seran els dies de concerts a l'escenari del Parc de la Festa.

Paraules clau: