Back to top

Xifres històriques en el preu del litre de gasolina

Omplir el dipòsit del cotxe és cada cop més car. Aquesta setmana es registren xifres rècord en el preu de la gasolina, que assoleix un import per sobre de l’euro i mig per litre.

La problemàtica s’aplica a tot l’estat i, per tant, també a Reus, on els consumidors asseguren haver notat la pujada del preu de la benzina. Actualment, l’import per litre, en algunes gasolineres, arriba a 1,65€ per la sense plom 95 i a 1,80€ per la sense plom 98. Els que més ho estan patint són aquells que necessiten el cotxe per anar a treballar o per altres desplaçaments freqüents. 

Arran d’aquesta pujada, alguns reusencs eviten desplaçar-se en cotxe per la ciutat, movent-se caminant, i d’altres fan esforços per trobar les benzineres que són més econòmiques. Tot i això, l'opció de deixar d'utilitzar el vehicle privat no és una solució, ja que els preocupa poder perdre autonomia a llarg termini.

Les previsions de futur no són bones i és que l’augment de la demanda pel retorn dels desplaçaments, amb la fi de la variant Òmicron, pot elevar encara més el preu del barril de benzina. L’escalada de la gasolina va en paral·lel a la del gas natural i l’electricitat. Una situació que suposa una pujada del cost de vida.

Paraules clau:

Notícies relacionades