Back to top

Yotubers, l'efecte mirall

MAR ROVIRA

Canal Reus Televisió s'ha fixat en l'estat de forma dels youtubers del Baix Camp. Hem entrevistat a tres joves que des de fa un parell d’anys són actius a les xarxes socials. Pengen vídeos a Youtube i a la seva pàgina de Facebook. Aquests tres exemples tenen un nombre significant de seguidors. Els motius que els ha portat a convertir-se en membres actius, els descobrim a continuació.

L'Aleix Ferré és conegut com Canal HD entre la comunitat de Youtube. Té 16 anys i fa dos que és un youtuber actiu. Aquest cambrilenc forma part dels 116 canals de la plataforma Youtubers. cat, la qual té 55 usuaris actius. L'Aleix va iniciar-se en el món de les xarxes socials conjuntament amb tres amics més de classe. I actualment, ja té 400 subscriptors. Des de la seva habitació es grava parlant de diverses temàtiques, des de videojocs a opinions més personals. Aquest jove intenta pujar dos vídeos setmanals perquè en part té com a objectiu aconseguir més subscriptors i visualitzacions del seu canal.

Malgrat aquesta periodicitat, l'Aleix no s'hi dedica exclusivament, ja que més endavant li agradaria crear videojocs. A més, l'Aleix reivindica la importància de penjar vídeos en català. També pengen assíduament l'Adrià Martínez i l'Alan Alfonso però, aquests dos amics reusencs ho fan a través de la seva pàgina de Facebook. Volen ser actors i, per això, utilitzen aquesta plataforma per donar-se a conèixer. Tenen més de mil seguidors cada un i els seus vídeos destaquen pel seu to d'humor. Tots dos reconeixen que pensen constantment en la realització dels vídeos.

D'altra banda, l'equip d'investigadors del departament de Comunicació de la URV ha explicat la necessitat dels més joves en mostrar-se en el món 2.0. Una necessitat basada en agradar i en la construcció de la identitat. Aquesta afirmació s'extreu en base a la recerca que aquests investigadors duen a terme des del 2007 sobre la interacció a les xarxes socials entre els adolescents i la construcció de les identitats a través de l'autopresentació.