Back to top

Zones blaves gratuïtes davant el confinament

Era una de les preguntes que es feien els ciutadans: Què passarà amb els cotxes aparcats a la zona blava si la recomanació és no sortir de casa? Alguns dels Ajuntaments, com el de Reus o Cambrils, han fixat el cost zero per a les zones blaves i taronges.
Aparcament Zona Blava

Seguint l'estela d'altres ciutats com Tarragona o Valls, l'Ajuntament de Reus i Cambrils han informat aquest diumenge al matí que a partir del dilluns 16 de març a les 09.00 h, les zones blaves de la ciutat, no tindran cap cost.

En el cas de Reus, s'inclouen a les zones blaves les àrees d'aparcament regulades amb parquímetre i també l'aparcament de l'Hospital Sant Joan, que serà gratuït. Això no afecta els aparcaments soterrats gestionats també des de l'Ajuntament de Reus a través de l'empresa Reus Mobilitat i Serveis. 

La mesura s'aplicarà aquest dilluns i, de moment, no té fi, és a dir, que fins a nou avís, aparcar a les zones blaves de Reus serà gratuït.

A Cambrils, l'Ajuntament ha posat en coneixement dels ciutadans que les zones blaves i taronges són ara gratuïtes, per fomentar el confinament. De fet, l'estacionament regulat de tot el municipi es va desactivar dissabte al migdia, i continuarà així fins a nou avís. 

Mesures als autobusos municipals

La decisió s'engloba en el marc de les mesures excepcionals que els consistoris prenen per prevenir la propagació del COVID-19 i atenent les recomanacions que s'han transmès a la ciutadania de quedar-se a casa i evitar la mobilitat.

D'altra banda, Reus Transport redueix l'aforament dels autobusos municipals a un màxim de 30 persones, i només es pot realitzar el pagament amb targeta multiviatge. Decisions similars a les preses per l'Ajuntament de Cambrils, ja que els autobusos urbans estan funcionant a un màxim d'un terç de la seva capacitat, i s'han extremat les mesures de neteja i desinfecció. 

Paraules clau:

Notícies relacionades