Back to top

El programa FILS torna el 17 de novembre a la biblioteca Pere Anguera

Serà una de les darreres activitats emmarcades en l'Any Amorós i tindrà un taller de fotografia narrativa entre les propostes més destacades.

La quarta edició del FILS, l'acrònim de Filosofia, Imatge i Lletres, proposa un seguit d'activitats que ompliran la Biblioteca Pere Anguera d'aquí a un mes, el 17 de novembre. La programació queda immersa en l'Any Amorós i dividida en aquests tres àmbits, filosofia, imatge i lletres. L'organització va a càrrec de l'Ajuntament de Reus, a través de les Biblioteques Municipals, i Núvol Blanc.

El Fils va néixer l'any 2020, en plena pandèmia i adaptat a les restriccions, per commemorar el cinquè aniversari de la biblioteca. Ara s'ha consolidat dins de la programació cultural de la ciutat i, enguany, porta tres activitats. La filosofia anirà a càrrec de Toni Orensanz. L'escriptor prioratí abordarà el retorn als orígens amb Xavier Amorós i la seva relació amb Pradell de la Teixeta, poble natal del seu pare.

Pel que fa a les lletres, prendrà la forma d'un concert d'Èric Vinaixa inspirat en la vida del poeta anarquista de Miravet Roc Llop, que va sobreviure als camps d'extermini nazis. Finalment, l'àrea de les imatges oferirà dues propostes, per una banda, una exposició commemorativa del centenari del fotògraf Francesc Català Roca, que es podrà veure del 2 al 25 de novembre.

L'activitat pròpiament del fils serà un taller de fotografia narrativa a càrrec de Meritxell Perpinyà. Els dies 23, 25 i 28 d'octubre es faran tres sessions d'aquest gènere i el 17 de novembre se'n farà l'exposició. Perpinyà subratlla que no cal tenir cap experiència o formació ni en fotografia ni en narrativa per participar-hi.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, posa de manifest la conversió que equipaments com la Biblioteca Pere Anguera estan fent pel que fa a l'oferta d'activitats. Més enllà de l'activitat ordinària d'una biblioteca, es converteixen en equipaments culturals en un sentit ampli. Aquest espai en concret es va obrir l'any 2015, i el balanç que es fa de l'activitat que ha registrat durant el 2022 és positiu. Segons dades de l'Ajuntament de Reus van passar gairebé 30.000 usuaris per la Pere Anguera, es van prestar prop de 20.000 documents i es van tramitar uns 500 carnets nous.

Paraules clau:

Notícies relacionades