Back to top

ADN Universitat Rovira i Virgili

ADN - URV

CAPÍTOL 7: Torna la Nit de la Recerca

Els tallers i les conferències han protagonitzat la 2a edició de La Nit de la Recerca al territori. Centenars de persones de totes les edats han pogut participar en alguna d'aquestes activitats i han pogut conèixer de primera mà la tasca que duen a terme els investigadors de la Universitat Rovira i Virgili.


CAPÍTOL 6: Estudiants de Mèxic aposten per l'Study Abroad

L'Study Abroad de la Universitat Rovira i Virgili ofereix un programa acadèmic i cultural d'entre 1 i 6 setmanes per a estudiants internacionals. Aquests dies, i per primera vegada, estudiants de la Universidad Popular Autónoma del Estado de Puebla (Mèxic) són a la URV seguint un programa Study Abroad sobre energies renovables.


CAPÍTOL 5: L'hort social de la URV, una finestra a la cooperació

Descobrim l'hort social de la Universitat Rovira i Virgili. El projecte vol promoure la convivència social i ambiental entre membres de la comunitat universitària i col·lectius de persones socialment vulnerables.


CAPÍTOL 4: Neix Celiacbase, una eina per planificar millor l'alimentació dels celíacs 

Investigadors de la Universitat Rovira i Virgili, IISPV i adscrits al CiberIbn, han elaborat la primera base de dades a l'Estat espanyol sobre la composició de productes sense gluten: Celiacbase. És una eina per als dietistes i nutricionistes, que els permet valorar i planificar millor l'alimentació dels pacients celíacs. Això és perquè és la primera guia que inclou la informació nutricional de 2.200 aliments de fins a 126 marques. Les altres eines existents a Europa només contemplaven 63 productes, la meitat. 


CAPÍTOL 3: La importància de la Responsabilitat Social a l'Empresa

Una empresa responsable és aquella que té en compte els seus impactes, no només econòmics sinó també socials i mediambientals. Descobrim aquest nou model de gestió empresarial amb Dolors Setó, reconeguda com una de les 100 persones més influents sobre el tema a les xarxes social, i Choni Fernández, directora de Serveis Centrals de PortAventura i encarregada de la Responsabilitat Corporativa. 


CAPÍTOL 2: Centre de simulació, pioner en l'entrenament clínic

La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV disposa del Centre de Formació i Innovació en Simulació. Els estudiants aprenen a fer diagnòstics correctament a través d’una pràctica pionera: el Centre de Simulació entrena malalts simulats que després fan de pacients en les proves que han de superar els estudiants de Medicina, Nutrició i Fisioteràpia. També s’imparteixen cursos de formació en suport vital bàsic per a diversos col·lectius, des d’escoles, fins a cossos de seguretat.


CAPÍTOL 1: L’Escola d’Arquitectura promou la recerca i conservació de les construccions de pedra seca

L’art de la pedra seca va ser declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO a finals d’aquest any passat i és precisament un dels objectes d’estudi del grup de recerca PATRIARQ, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura. Els investigadors de la URV estudien les construccions amb valor històric de totes les èpoques, des del punt de vista històric, geomètric i estructural utilitzant noves metodologies per a la presa de dades topogràfiques.