Back to top

Fem comptes

La secció d'economia de Canal Reus

11. El vermut, una tradició molt lligada a la ciutat de Reus

La marca Vermut de Reus és sinònim de qualitat i és coneguda molt més enllà del municipi. A les marques històriques, que encara segueixen la seva activitat productora iniciada a finals del segle XIX o principis del XX, se n’han anat sumant de noves animades per l’auge del consum de la beguda. De seguida, la producció d’aquesta beguda es va convertir en un dels grans exponents de la ciutat.


10. El sector turístic del territori, al peu del canó

Després de dos anys estranys, l'optimisme inunda el sector turístic. Aquest juny l’aeroport de Reus ha recuperat un 81,3% dels passatgers internacionals, respecte al mateix mes del 2019. El turisme de proximitat ha arribat per quedar-se i està present, sobretot, als càmpings del territori. Les agències de viatges veuen la llum al final del túnel: un 70% dels viatges contractats són a escala internacional i un 50% són creuers. Finalment, les destinacions d’interior, en auge durant la pandèmia, perden força a favor dels destins de costa.


9. Opel s'uneix al grup Oliva Motor

Amb la fusió d'Opel i Oliva Motor s'ha pogut renovar tota la gamma de vehicles i s'han creat nous models que compten amb l'última tecnologia. A més, el 80% d'aquests models compten amb una versió electrificada i, el 2028, esperen arribar a ser la primera marca amb tots els vehicles electrificats.


8. La Festa Major va més enllà de la celebració

Els elements del seguici festiu i els actes tradicionals són motiu de generació de negoci, com, per exemple, les figures de xocolata de la pastisseria Huguet, el CD o la samarreta de la festa. Aquest any, es podrà gaudir de la tapa del lleó a Cal Gallisà, en definitiva, diverses accions que fomenten la promoció d'aquestes festes. 


7. Salou impulsa un turisme més sostenible

Salou és una de les destinacions turístiques per excel·lència del Camp de Tarragona, i des del Grup Blaumar, amb el suport del consistori, volen impulsar un turisme respectuós amb el territori i amb medi ambient i més sostenible. En parlem amb Albert Canadell, director general del Grup Blaumar, i Pere Granados, alcalde de Salou.


6. Ramon Bergadà celebra el seu 80è aniversari

Ramon Bergadà va fundar l'empresa l'any 1942 i va començar sent una empresa de màquines d'oficina, com calculadores i màquines d'escriure. Al llarg del temps, s'han hagut d'adaptar a les noves tecnologies i han anat evolucionant. Aquest 2022 celebra el seu 80è aniversari.


5. Un negoci del Baix Camp obre botiga a Madrid

Ehlea és una empresa de moda que va néixer fa cinc anys amb una primera botiga a Cambrils i, més tard, en van obrir una segona a Reus i es van endinsar en el món digital i en els punts de venda multimarca internacionals. Ara, han inaugurat una botiga a Madrid i l’objectiu és poder anar obrint nous punts de venda física cada any. 


4. Quan començarà a tenir efecte el fre del preu de la llum?

El Consell de Ministres ha aprovat el topall pel preu del gas a la península Ibèrica, tot i això, Europa encara ha de validar que això es faci efectiu perquè puguem veure una reducció en la factura de la llum.


3. Jornades gastronòmiques: promoció o negoci?

En els darrers anys, el nombre de jornades gastronòmiques arreu del territori ha incrementat. Amb iniciatives com aquestes, la restauració busca reinventar-se i consolidar-se.


2. L'estiu de la recuperació del turisme

Després de les bones xifres d'aquesta Setmana Santa, el sector del turisme de casa nostra preveu recuperar les xifres prepandèmia. És el cas de l'Aeroport de Reus, que espera recuperar el milió de passatgers que es van assolir l'any 2019.


1. Prioritat pels majors de 65 anys a la CaixaBank Torredembarra

L'entitat financera pretén facilitar la vida a les persones majors de 65 anys perquè aquestes no tinguin problemes amb l'ús de les noves tecnologies. Més informació

Paraules clau: