Back to top

Fem comptes

La secció d'economia de Canal Reus

47. La verema: sequera, onades de calor i ajudes econòmiques

La verema s'ha avançat, a causa del canvi climàtic. En bona part del territori, l'extrema situació de sequera i les fortes onades de calor han provocat que les vinyes pateixin una situació d'estrès hídric. Aquesta barreja de condicions es tradueix en unes pèrdues que s'estimen al voltant del 30%, respecte a un any bo.


46. Acord per eliminar l'amiant de les empreses i la tecnologia aplicada al turisme

La Cambra de Comerç de Reus ha estat l'escenari de la signatura de l'acord "Erradiquem l'amiant de les nostres empreses", que vol fomentar la retirada de materials que continguin amiant i minimitzar així del risc que aquest material comporta per a la salut. D'altra banda, el Clúster TIC Catalunya Sud ha organitzat la jornada "Tecnologia aplicada al turisme", per veure com la digitalització pot transformar un sector que està en continu creixement i fer-lo més sostenible i orientat al visitant.


45. Les fires populars afavoreixen un sector del vi afectat per la inflació

Les fires del vi permeten arribar a nous públics, de fet, la 'Reus Viu el Vi' ha assolit una xifra rècord, servint fins a 120.000 tastos de vins. Els cellers que hi participen, com el celler Ronadelles, destaquen la importància d'estar presents en fires com aquesta per atraure nous públics i tractar directament amb el consumidor.


44. La pesca d'arrossegament, en perill d'extinció

Ja fa un parell d'anys que la Comissió Europea va aprovar el Pla Sinkevicius: un pla d'acció que vol eliminar la pesca d'arrossegament per l'any 2030. Des de la confraria de pescadors de Cambrils creuen que, en lloc de prohibir aquesta pràctica, s'haurien de buscar fórmules noves que redueixin el contacte amb el fons marí, com també el consum de combustible.


43. Consells i claus de la campanya de la renda

Fins al 30 de juny s'ha de presentar la declaració de la renda de l'exercici 2022, un tràmit que pot generar moltes preguntes. Anna Fontboté, de Fontboté Assessors ens ajuda a resoldre els nostres dubtes.


Recupera tots els capítols

Paraules clau: