Back to top

Fem comptes

La secció d'economia de Canal Reus

38. Conceptes bàsics de finances a l'ESO

A la classe de 4t d'ESO de l'Escola Maria Cortina de Reus s'estan duent a terme unes sessions on es parla sobre educació financera perquè els joves d'avui dia tinguin consciència sobre la importància de l'estalvi, l'endeutament, les inversions, els impostos i altres aspectes que els seran útils en algun moment de la seva vida.


37. Generar, atreure i retenir talent del territori

Atraure, captar i retenir el talent ha estat el tema principal de la jornada convocada per l'associació empresarial Impuls Cat Sud. Una trobada que ha identificat un problema, com és la manca de treballadors en segons quins sectors, i la quantitat de persones que hi ha actualment a l’atur, i també ha posat el focus en la falta de connexió entre els estudis i la realitat laboral.


36. Protocols d'assetjament a les empreses

Els protocols a les empreses són un punt clau per saber com s'ha d'actuar en qualsevol situació davant d'un cas d'assetjament. En parlem amb la directora comercial i de màrqueting de "Salut i Treball", Laura Prats.


35. Les empresàries i directives del territori, en peu de guerra

L’Associació d’Empresàries i Directives de Tarragona, que actualment compta amb un centenar de sòcies d’un ampli ventall de sectors productius, reivindica el paper de la dona en el món empresarial i denuncia la falta de visibilitat que pateix el col·lectiu.


34. Un milió d'euros per a projectes ciutadans de Reus

L'Ajuntament de Reus ha obert la votació dels projectes candidats per als pressupostos participatius. En total, 33 propostes petites i 25 propostes grans han estat preseleccionades perquè ara la gent els pugui votar. Es tracta de propostes que la ciutadania ha estat fent des del passat 3 d'octubre.


33. L'adeu de l'efectiu i l'auge dels pagaments amb targeta i mòbil

La targeta de crèdit, o de dèbit, s'ha imposat als pagaments en efectiu. Actualment, la major part de la ciutadania fa pagaments amb targeta, Bizum o, fins i tot, amb el mòbil i amb el rellotge. Busquem resposta a aquesta situació amb l'especialista en inversions financeres i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Andrei Boar.


32. Inversions a la ciutat, l'AEH i rehabilitem l'Estel

Fem un repàs de les notícies econòmiques de la setmana. D'una banda, la Generalitat invertirà 25 milions d'euros a Reus, que es destinaran en projectes com el desdoblament del CAP Sant Pere i la transformació del barri del Carme. Víctor Perales ha agafat el relleu de Xavier Salvat com a nou responsable de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Reus. La cooperativa Llars Familiars ha engegat un crowdfunding per rehabilitar un edifici de la ciutat per habitatge social.


31. Liderem: Una plataforma que uneix els joves emprenedors

Coneixem l’arribada de la plataforma Liderem a les comarques tarragonines. El seu repte és aconseguir que els joves emprenedors tinguin l’impuls d’agents econòmics consolidats al territori. La seva metodologia inclou sopars col·loqui amb persones destacades i reunions de networking per teixir relacions i intercanviar contactes.


30. IVA zero als productes de primera necessitat

Des de l'1 de gener de 2023, s'ha deixat d'aplicar el 4% d'IVA als productes alimentaris de primera necessitat, amb l'objectiu de combatre l'encariment de la cistella de la compra causat per la inflació. Es tracta d'una mesura d'IVA 0 vigent fins al 30 de juny d'aquest mateix any, que també inclou la rebaixa del 10 al 5% d'IVA dels olis i la pasta. El degà de la Facultat d'Economia i Empresa de la URV, Antonio Terceño, ens explica els efectes pràctics d'aquesta mesura.


Recupera tots els capítols

Paraules clau: