Back to top

Fem comptes

La secció d'economia de Canal Reus

74. Reus es converteix en l'epicentre de la Formació Professional

Aquest mes d'abril, FiraReus ha acollit la Fira Camins d'FP, un esdeveniment que integra en un únic espai tota l'oferta de formació professional del Camp de Tarragona. La iniciativa va dirigida als joves que acaben els seus estudis obligatoris, però també a persones adultes que estan a l'atur o que volen ampliar la seva formació.


73. Arriba la primavera i baixa l'atur al Camp de Tarragona

El mes de març de 2024 va acabar amb un descens de més de mig miler de persones desocupades, el que representa un 1,45%.


72. Salou viurà un 2024 ple d'activitats gastronòmiques

Salou ha presentat la seva Agenda Gastronòmica d'enguany. L'esdeveniment, amb el segell de Salou Food Experience, ha desvetllat l'exquisida oferta gastronòmica que el municipi posa a disposició dels seus habitants i visitants al llarg de l'any, convertint la gastronomia en un nou reclam turístic que contribueix a la desestacionalització.


71. Salou inverteix fons europeus en la cura de les seves platges

L'Ajuntament de Salou va encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya una anàlisi de la situació de les platges del municipi, un estudi que va captar una primera subvenció de fons europeus de 375.000 euros per renaturalitzar les platges i cales.


70. Reus tindrà el seu Living Lab particular impulsat per Redessa

El Reus Living Lab ha de ser el laboratori d’innovació impulsat des de REDESSA, a partir del qual es treballin els reptes de capacitació de talent a la ciutat, amb una metodologia col·laborativa, i amb eines innovadores i tecnològiques.


69. La importància de les polítiques d'igualtat a les empreses

Des d'UGT i CCOO expressen que avui dia encara moltes empreses incompleixen els protocols i plans d'igualtat. Exposen que de les més de 5.000 empreses catalanes, només 3.052 tenen plans d'igualtat registrats, de les quals només 1.618 estan en vigor.


68. Els esdeveniments gastronòmics, en creixement al nostre territori

Les fires del vi, les jornades de productes de quilòmetre zero, les rutes de tapes i, en general, totes les activitats gastronòmiques que s'organitzen al territori són un model de promoció de les ciutats i pobles que sembla que està engrescant els ciutadans i, a més, tenen un impacte econòmic important.


67. L'eficiència i la sostenibilitat, punts clau en les noves construccions

El pensament verd o sostenible és cada cop més recurrent a l'hora de plantejar nous equipaments. Un exemple al Baix Camp és l'Ecoespai, que s'ha començat a construir fa poc a Miami Platja.


66. "Vermuts de Reus", la marca que ha de despertar l'interès del visitant

Aquests dies se celebra el Turismarket a firaReus, la primera fira integral d'hostaleria i turisme que se celebra a Reus, coordinada per la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT). La marca de Reus es promociona en aquesta fira a través de 'Vermuts de Reus'.


65. La pagesia reivindica el seu paper fonamental en la societat

La pagesia ha sortit al carrer amb més de 4 milers de tractors que han tallat les carreteres catalanes per reivindicar el seu paper fonamental i per denunciar l'excés de burocràcia i els baixos preus que es paguen pels seus productes.


64. Coneixeu la Targeta Reus Jove?

Reus ja fa molts anys que compta amb la Targeta Reus Jove, un recurs que permet gaudir de descomptes en botigues, transport públic i equipaments culturals de la ciutat a persones que tenen entre 12 i 30 anys, que estan empadronades o viuen a Reus.


63. Descobrir els aparadors reusencs per aprendre tècniques de comerç

L'Institut Baix Camp de Reus celebra la 5a edició de les Jornades Tècniques de Comerç i Màrqueting Pere Martorell. Un seguit d'activitats que van més enllà de la teoria que aprenen a les aules, amb tallers i xerrades, que volen fer créixer l'interès dels alumnes vers el món de l'economia i l'emprenedoria.


62. La Unió de Botiguers de Reus: mig segle de vida

Aquest any, la Unió de Botiguers de Reus celebra 50 anys. Durant mig segle, l'entitat ha estat promovent i vetllant pel comerç de la ciutat. De fet, és l'associació de comerç més antiga de tot Catalunya.


61. Dues startups de la Incubadora TIC, reconegudes a nivell estatal

EHealthAI i Biophenolics, dues startups participants de la segona i tercera edició de la Incubadora TIC de REDESSA, respectivament, han estat escollides com una de les 100 millors de l'Estat espanyol.


60. El turisme i el comerç, contents amb les festes nadalenques

A casa nostra, l'ocupació durant aquestes festes de Nadal s'ha concentrat la primera setmana de festes i ha sigut més elevada en allotjaments rurals. Pel que fa als restaurants, han assolit xifres del 100%. La campanya de Nadal també ha estat bona pel comerç, ja que sembla que el públic no ha reduït en accés el volum de compres.


59. La URV tanca un pressupost de 137,58 milions d'euros per al 2024

El pressupost de la Universitat Rovira i Virgili per al 2024 és de 137,58 milions d'euros, un 1,75% més respecte al pressupost d'enguany. És destacable l'increment en la partida de personal, que permet consolidar el pla de xoc de professorat i de PAS, com també fer front a un seguit d'actuacions que amb la COVID es van haver d'eliminar.


58. El sector del metall: molta oferta laboral i poca demanda

El sector del metall té grans dificultats per trobar mà d'obra qualificada, és a dir, gent preparada amb cicles formatius de grau mitjà o de grau superior que responguin a les necessitats de recursos humans de les empreses.


57. Salou confia a tenir presència de marca destacada a FITUR 2024

Fa anys que la Costa Daurada participa en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR). Precisament, Salou va decidir no renovar aquest conveni el passat mes de 2023.


56. Un speed dating per teixir primeres oportunitats

Connectar la realitat de les empreses tecnològiques amb els joves estudiants de cicles formatius. Aquest ha estat l'objectiu, una vegada més, de l'Speed Dating organitzat pel Clúster TIC de la Catalunya Sud, a Fira Reus. Una jornada que ja fa anys que es convoca i que, fins ara, ha obtingut molt bons resultats.


55. L'art i la gastronomia s'uneixen al restaurant Deliranto

El restaurant de Salou Deliranto, guardonat amb una estrella Michelin i un sol Repsol, ja ha presentat el seu nou menú per aquests mesos pròxims a Nadal. Un cop més, el xef Pep Moreno, juntament amb el seu equip, han volgut apel·lar les emocions a través de la gastronomia.


Recupera tots els capítols

Paraules clau: