Back to top

Horta i mar de Cambrils - Cambrils al Plat

Aquesta setmana aprendrem a fer un "Horta i mar de Cambrils" i uns pancakes de civada amb macedònia
horta i mar

EL RESTAURANT: EL DORADO (Terrace)

El ressort d’Eldorado es troba en un dels punts més tranquils de la costa de Cambrils, entre la platja de La Llosa i la de L’Ardiaca.  
Avui, dos dels seus cuiners, el Pep Cavallé i la Teresa Granados, ens faran un plat que podeu trobar a la carta del Terrace, un dels diversos restaurants del ressort. Per preparar la seva recepta, ens porten el bo i millor de la gastronomia local. Que vagi de gust!

LA RECEPTA: HORTA I MAR DE CAMBRILS

Ingredients per a 4 persones:

  • 1200 g de dorada
  • 300 g de llagostins
  • 1 ou
  • 6 branques de julivert
  • 1 cullerada de pebre verd en gra
  • Oli 
  • Sal
  • Salsa Perrins
  • Germinats de remolatxa
  • Flor de Mimosa

Elaboració:

  1. Talleu a daus la dorada i els llagostins i barregeu-ho bé. 
  2. Feu la salsa amb l’ou, el julivert, el pebre, l’oli, la salsa Perrins i la sal i barregeu-la amb el peix. 
  3. Emplateu posant per sobre els germinats de remolatxa i la flor de mimosa. 

 

LES POSTRES

pancakes

PANCAKES DE CIVADA AMB MACEDÒNIA

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec d'Una de Postres. L'Alba Molas  està al capdavant d'aquest projecte que ofereix tallers, showcookings i activitats extraescolars, amb els quals aprendreu a cuinar passant una estona divertida. 

Ingredients (4 persones)

 

  • 1 Ou
  • Mini pancakes (24 ut aprox)
  • 240 ml Llet
  • 125 g Farina de civada sense gluten
  • 30 g Panela
  • 1/2 ctda llevat
  • 15 g Oli oliva
  • 25 g sucre Nata muntada
  • 100 g Nata per muntar (35% MG)
  • 1/2 mango
  • 2-3 ut Prunes clàudies Macedònia
  • 5-6 Maduixes
  • 50 g xocolata fondant (65-70%) Decoració 

Preparació:

1. Posar en un pot de batre, la llet, el llevat, els ous, l’oli, la panela, i afegir l’avena en dues vegades.
2. Batre tot junt.
3. Refregar una mica de mantega a la paella o oli, o esprai antiadherent, i quan estigui calenta tirar-hi una mica de massa de en cada compartiment. #unadetips: Nosaltres farem servir una paella especial amb 7 compartiments per fer minipancakes, però sinó en teniu podeu fer servir una paella qualsevol i dosificar la massa amb una cullera sopera. Intentar tirar la massa en un punt central i no moure’l, així quedaran rodonetes.
4. Quan comencin a sortir bombolletes en al superfície, es moment de donar-li la volta perquè es cogui la l'altra banda.
5. Muntar la nata amb el sucre.
6. Pelar i laminar la fruita.
7. MUNTATGE: Disposar un pancake, a sobre hi posarem una capa de nata muntada amb l’ajuda d’una màniga pastissera, i damunt la nata i posarem una làmina de cada tipus de fruita disponible. Repetirem la seqüència un cop més i llestos. 

 

CONCURS

concurs