Back to top

Bacallà macerat

Les receptes del Gastromòbil: bacallà macerat amb crema de porro i poma amb oli d’avellanes amb el Restaurant Tretze Pams de Prades

L'Albert Bages és el xef del Restaurant 13 Pams, on podreu trobar una cuina de fusió catalana i clàssica de proximitat. I això és el que proposa avui: bacallà macerat amb crema de porro i poma amb oli d’avellanes de Prades.

Ingredients:

  • 200 g miso
  • 30 ml sake
  • 50  ml mirin
  • 100 g mel de Prades
  • 200 g de porros
  • 300 g de poma de Prades
  • 150 g de patata de Prades
  • 500 ml d aigua
  • Farigola de Prades
  • Avellanes de Prades
  • 4 grans d’all
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra DOP Siurana

Elaboració

elaboració de bacallà
  1. Poseu la mel, el sake i el mirin en una cassola i porteu-ho a ebullició fins que s’evapori l’alcohol del sake. A continuació, afegiu-hi el miso.
  2. Un cop estigui freda, cobriu el bacallà amb aquesta salsa i deixeu-ho macerar durant 24 hores.
  3. Poseu oli en una cassola i afegiu-hi el porro, la patata, la poma i unes branques de farigola. Cobriu-ho d’aigua i porteu-ho a ebullició. Rectifiqueu de sal i tritureu-ho fins que quedi prou fi.
  4. Poseu abundant oli d’oliva DOP Siurana en una cassola i fregiu-hi 4 grans d’all pelats. Quan estiguin daurats, retireu-los de l’oli i afegiu-hi les avellanes. Tritureu-les i salpebreu la salsa resultant.
  5. Marqueu el bacallà macerat en una paella (també ho podeu fer al forn) a foc suau perquè no es cremi.
  6. Emplateu posant una base de crema al fons del plat, a sobre, poseu-hi el llom de bacallà i per sobre, l’oli d’avellanes i una mica de pebre.

El Restaurant

tretze pams
  • Tretze Pams
  • 977 86 80 00
  • Plaça Major, 15, 43364 Prades, Tarragona

Maridatge

vi

Marideu aquest plat amb el vi blanc Roureda de la Denominació d’Origen Tarragona de Cellers Unió. Un blanc sec de color groc daurat, fresc en boca i amb una acidesa lleugera i equilibrada.

Totes les receptes

miró

 

 

 

 

 

 

 

Paraules clau: