Back to top

Fins a 10.000 persones el primer cap de setmana de FIMC

JONATÁN SORIANO

Fins a 10.000 persones han acudit al Festival de Música Internacional de Cambrils en el primer cap de setmana de concerts. Les actuacions de Manel Fuentes amb la seva banda tribut a Bruce Springsteen, el cantant Juan Luis Guerra, el Rèquiem de Mozart i els mítics Village People han deixat el llistó molt alt de cara als pròxims caps de setmana.

L’actuació de dijous a càrrec de Manel Fuentes i la seva banda tribut a Bruce Springsteen ja deixava un llistó ben elevat des del principi. Però el Festival de Música Internacional de Cambrils sempre compta amb un cartell molt divers i ric, el que permet mantenir l’efecte sorpresa fins el final.

D’aquesta manera arribava Juan Luis Guerra amb la seva passió llatina. El cantant  dominicà va oferir una actuació dinàmica, mantenint el seu to desenfadat i alegre. Guerra tancava a Cambrils una gira de vuit actuacions per l’Estat espanyol sense símptomes de fatiga.

Dissabte va arribar la calma amb la interpretació del Rèquiem de Mozart a càrrec de l’orquestra simfònica del Vallès i la coral Verge del Camí. Una calma, això sí, amb un ampli ventall de tocs de gran qualitat musical, que van permetre els músics bordar una actuació molt fidel a l’obra original.

Per tancar el primer cap de setmana de festival, al qual hi ha assistit fins a 10.000 persones, Cambrils va comptar amb la presència de la mítica banda dels Village People. Els americans van oferir al públic el seu pop humorístic amb brots de rock disco, i van bordar una actuació especial i nostàlgica pels romàntics dels anys 70.