Back to top

200 tractors per la llibertat de Carme Forcadell

Fins a la presó de Mas d'Enric s'hi han desplaçat pagesos de tot el Camp de Tarragona. Des de Pagesos per la República ja han anunciat que aquest acte és el primer de molts per reclamar la llibertat dels presos i els exiliats.
tractors mas d'enric

A dos quarts de nou del matí, han arribat els primers tractors davant la seu d'Unió de Pagesos a Reus, per sortir en direcció a la presó de Mas d'Enric a El Catllar. Aquest ha estat el primer acte convocat des de Pagesos per la República, en què s'ha volgut donar suport als presos polítics, i en aquesta ocasió, a l'expresidenta Carme Forcadell. Un dels seus membres, Ton Crusells, explica que "tot i que els pagesos estem ocupats amb la collita però vam pensar que avui era un moment propici per fer-ho. El que es tracta és donar suport a la Carme Forcadell que està injustament empresonada".

Al punt de les deu, els primers tractors i vehicles particulars s'han fet veure a les portes de la presó, on ja hi havia els primers assistents esperant-los, que els han estat rebuts amb aplaudiments i música. A mesura que ha anat avançant el matí, i sota el bat de sol, s'hi han aplegat més de 300 persones. També hi ha assistit el delegat del govern a la demarcació de Tarragona, Òscar Peris.

David Bové, de Pagesos per la República, afirma que aquest acte no serà l'últim per reivindicar l'alliberament dels presos, i que "la resta de companys de Catalunya, també s'aniran concentrant a les altres presons. Hem de donar recolzament públic i explícit als que hi ha a la presó i l'exili".

El pàrquing del Centre Penitenciari Mas d'Enric s'ha quedat petit, i els Mossos d'Esquadra ha hagut de restringir l'entrada de tractors al recinte. Tot i així, la gent s'hi ha seguit apropant a peu, on els esperava un esmorzar popular fins el punt del migdia.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades