Back to top

2.000 sabates per als refugiats

JONATÁN SORIANO

Les esglésies evangèliques de Catalunya han posat en marxa una iniciativa que busca recollir sabates per als refugiats que estan arribant al centre d’Europa. Es tracta d’un bé de primera necessitat entre la població refugiada que arriba caminant al continent i que pateix les conseqüències de l’hivern. 

La campanya, promoguda per la Església Evangèlica de Cerdanyola i l’ong Dignitat, busca recollir sabates i vambes, tant noves com de segona mà, i s’ha estès a diverses esglésies evangèliques de tota Catalunya. També ha arribat aquí a Reus, a l’església evangèlica baptista Eben-Ezer, que es troba a la cantonada del carrer Güell i Mercader amb el carrer de Vianants. Tal com expliquen en aquesta petita església reusenca, “no és la primera campanya que posen en marxa, sinó que al desembre ja van enviar 12.000 quilos de roba i producte d’higiene a Cròacia”. Les sabates recollides, d’entre els números 38 i 43, també aniran a parar a aquest país a partir del dia 21 de febrer. Una solució pràctica i immediata a un problema que també és del nostre abast i darrere del qual només s’amaga el manament cristià d’estimar el pròxim, segons manifesta la pastora de la congregació, Maria Dolors Taengua. 

L’objectiu de la campanya és arribar als 2.000 parells de sabates a tota Catalunya i per això defensen que és necessària una conscienciació de la població. En aquest sentit, la membre de la comunitat, Eunice García, assegura que “podem ser d’ajuda portant a la pràctica les nostres possibilitats”.

A més d’aquesta campanya, les esglésies evangèliques de Catalunya i l’organització Dignitat també han posat en marxa una campanya contínua de recollida de material escolar per a 15.000 nens i nenes que no tenen accés a l’escolarització a Síria.