Back to top

El 2015 es detectaran 90 casos de còlon i recte a Reus

JORDI OLÀRIA GRAS

Durant aquest 2015 es diagnosticaran, a Reus, 90 casos nous de càncer de còlon i recte. Per poder detectar aquesta malaltia de manera preventiva, està previst que enguany es posi en marxa un sistema que ja es duu a terme a les Terres de l’Ebre, l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

Un 20% de la població entre 50 i 70 anys rebrà una carta per sotmetre’s a la prova, que es pot fer un mateix a casa seva.

El càncer de còlon i recte és del que més casos nous se’n detecten cada any. De fet, es preveu que, durant aquest 2015 se’n diagnosticaran, entre la població de Reus, més de 50 casos en homes i uns 40 en dones, principalment, entre persones d’entre 50 i 70 anys.

Per ajudar a combatre aquesta malaltia, la Lliga Contra el Càncer organitza, un any més, un recapte de diners aquest divendres a diferents punts tan del centre com de diferents barris de Reus. L’any passat es van recollir més de 9.000 euros, i va suposar la primera edició en què es recaptava més que en l’anterior des de l’inici de la crisi.

Per combatre el càncer és important un diagnostic precoç, però també una vida saludable. En el cas del de còlon i recte, té especial incidència el consum alimentari. Està previst que aquest 2015 es posi en marxa un programa de detecció precoç del càncer de còlon que ja funciona tant a les Terres de l’Ebre com a la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

Es tracta d’una prova de detecció de sang oculta a la femta que es pot fer a casa mateix, i que, en cas de donar positiu, donaria lloc a una colonoscòpia per concretar quina afectació es pateix.