Back to top

El 2024, un any ple de projectes per a Mont-roig del Camp

Les obres de la primera fàbrica de Lotte Energy Materials al municipi han de començar el juny de 2024.

Mont-roig del Camp és, a hores d'ara, un dels municipis més importants del Baix Camp i de la demarcació de Tarragona. I és que, ara fa dos anys, es va anunciar que una empresa coreana especialitzada en fabricació de bateries elèctriques aterraria en el seu terme municipal. Ara, i tal com ha explicat l'alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, es preveu que les obres de la primera fàbrica de Lotte Energy Materials, que havien d'iniciar-se a principis de 2024, no començaran fins al juny d'enguany.

L'empresa coreana té previst començar a operar el 2025. Unes dates que podrien variar, si les obres finalment no comencen fins al segon trimestre de 2024. Ara mateix, s'està duent a terme el procés de compravenda del sol on s'ubicaran les fàbriques, un procés que s'està allargant més de l'esperat per qüestions redaccionals.

El passeig de les cales, l'N-340 i la Via Verda, a tocar

Pel que fa a altres temes, les obres del Passeig de les Cales de Miami, dotades amb un pressupost de més de 10 milions d'euros, continuen en marxa per tal de crear un nou espai per a vianants, que només permetrà l'accés als cotxes dels residents i als vehicles de serveis municipals i emergències.

El 2024 ha de començar la transformació de la Nacional 340, entre Cambrils i Miami, que ha de passar a ser una via més humanitzada, amb carril bici, 5 rotondes i una passarel·la de vianants. També, ha de desencallar-se el projecte de la Via Verda, per l'antic traçat ferroviari entre Cambrils, Miami Platja i l'Hospitalet de l'Infant, i ha de ser l'any que comencin les obres del nou Càmping de les Arts, que fa una dècada que es projecta i que ara ja té pràcticament tots els tràmits administratius en marxa.

Renovació i construcció d'equipaments

A més, a finals del 2023, el consistori va rebre l'estudi integral del nucli antic. Una anàlisi que conclou que, en els pròxims 10 anys, haurien d'invertir-se 20 milions d'euros per a la seva reorganització.

A banda, aquest 2024 ja es preveu l'inici del trasllat de l'ajuntament al centre de la vila, concretament a l'antic casal d'avis, com també hi ha sobre la taula el projecte de creació d'un teatre auditori al nucli de Mont-roig, amb una capacitat de 250 persones, i una gran actuació a la zona esportiva, per crear-hi un parc socioesportiu, amb un skatepark i noves cistelles, entre altres.

A Miami Platja, encara hi ha pendent la reforma d'un institut i d'una escola, que són competència de la Generalitat, com també la construcció d'un nou poliesportiu, una obra que no saben si arribaran a executar aquest mandat.

Paraules clau:

Notícies relacionades