Back to top

El 25% de la producció de la DOP Siurana, als restaurants del territori

JONATÁN SORIANO

L’oli de la Denominació d’Origen Protegida Siurana pren cada cop més protagonisme entre els restauradors de Reus i del territori. La certificació assegura que el 25% de la seva producció va a parar a una part de la gastronomia local, que aposta per afegir aquest valuós ingredient als seus plats. Són molts els establiments que valoren positivament la celebració de la fira de l’oli i la consideren una oportunitat per reivindicar-se a la ciutat i al territori.

El cargol és el gran protagonista d’aquest plat de paté. Però no és l’únic. També cal tenir en compte un altre ingredient que aporta un toc especial. Es tracta de l’oli d’oliva verge extra de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, molt present en el món de la gastronomia local. Des de la certificació asseguren que una quarta part de la seva producció d’oli va destinada a proveir els restaurants del territori. Un fet que corroboren els mateixos restauradors i destaquen que igual que a l’hora de realitzar un plat  s’han de buscar els millors ingredients, també és necessari ser selectiu amb l’oli.

Els restauradors esperen amb optimisme la fira de l’oli, que tindrà lloc aquest cap de setmana a Reus. El col•lectiu considera la celebració com un oportunitat per reivindicar el valor de la cuina i dels productes de proximitat al territori.