Back to top

26 produccions al Memorimage 2013

Vint-i-sis produccions donaran vida a l’edició d’enguany del Festival Internacional de Cinema de Reus, el Memorimage, que tindrà lloc del 6 al 9 de novembre. Entre les pel·lícules seleccionades n’hi ha 2 d’internacionals i la resta són de producció catalana. Tant la inauguració com la cloenda porten segell de les terres de l’ebre.

8 llargs i 18 curts nacionals i internacionals, vint produccions catalanes, deu col·loquis, quatre premis i dos xerrades. Aquest és el resum de l’edició d’enguany del Festival de cinema amb imatges d’arxiu Memorimage que ha comptat amb el mateix pressupost que l’any passat, 61.000 euros.

Dos documentals que tenen com escenari les terres de l’ebre seran els encarregats d’obrir i tancar el festival. ‘Buda. L’illa del delta’, un llargmetratge que repassa el passat i el present de la vida d’un dels aiguamolls més ben conservats d’europa inaugurarà el Memorimage el dimecres 6 de novembre. Quatre dies més tard, dissabte dia 9, ‘Cròniques de la Sènia’, un retrat de la Sènia dels anys 60 tancarà el festival.

D’entre les projeccions també destaquen dues cintes internacionals que es veuran per primera vegada a l’estat. ‘Hava Nagila’ un documental que ens desvetllarà els orígens, l’evolució i el significat d’aquesta cançó que es reconeix a l’instant. I l’altre, que té com a protagonistes Isabel II i els seus primers ministres.

El festival no compta enguany amb cap film procendent de l’estat espanyol, un fet que segons l’organització evidencia la qualitat dels treballs fets a catalunya. Dins la secció MemoriReus hi podrem veure el documental on ha participat Canal Reus TV ‘Parlem de salou. l’inici d’un segle’, ‘Victòria de Cabretes’ una producció reusenca amateur dels anys 70 i 18 curtmetratges que formen part del projecte europeu Grundvitg que es va realitzar entre Oslo, Marsella, Milà i Reus.

Al festival tampoc hi faltaran seccions com el MemoriXics amb una selecció de films de Charles Chaplin per als més petits o el Memori Jove. Com ja va passar l’any passat els guanyadors de cada secció no rebran retribució econòmica.