Back to top

6.800 persones visiten els espais ocults de Reus

LAURA ROIG

Un any després torna el Reus Ocult, una iniciativa sense ànim de lucre que vol mostrar als ciutadans llocs que habitualment no són visitables. En aquesta segona edició l'Associació Espais Ocults ha organitzat, durant dos dies, visites guiades a 12 edificis, el doble que l'any passat. Però el nombre de visitants ha crescut exponencialment, superant les 6.800 persones.

Comença la visita al Mas d'en Vilella de Reus, un edifici Noucentista que es troba al recinte del col·legi Pare Manyanet i que pertany a la congregació dels Fills de la Sagrada Família. És només un dels 12 espais força desconeguts pels reusencs i que aquest cap de setmana han pogut de visitar.

Els edificis més visitats han estat la Casa Gasull i l'Institut Pere Mata, seguits a certa distància del Palau Bolule i el Mas d'en Vilella. La iniciativa ha estat possible gràcies a l'esforç d'un centenar de voluntaris que han fet d'aquesta proposta una festa de la cultura. El Reus Ocult ha tingut, novament, molt bona acollida per part dels ciutadans. Durant el cap de setmana s'han registrat sis mil vuit-centes visites, quatre vegades més que l'any passat.

L'associació Espais Ocults ja està treballant per sorprendre els ciutadans amb nous espais desconeguts.