Back to top

Alcover es prepara per un semestre cultural amb un marcat accent femení

Sota el nom de Cultura Alcover, els diferents gestors culturals d'aquest municipi de l'Alt Camp fan front comú per impulsar un ventall d'activitats diverses durant el primer semestre de 2020. La presència de dones, tant creadores com damunt l'escenari, serà ben marcada.
noticies

L'Ajuntament d'Alcover presenta Cultura Alcover, un nou concepte sota el que es vol impulsar i aglutinar les manifestacions culturals de la vila, amb independència de quina sigui la disciplina o l'equipament on es realitzi, ja sigui el Convent de les Arts, el Museu, la Casa de Cultura Ca Cosme i la Biblioteca.

La programació cultural de cara el primer semestre de l’any 2020 compta amb una trentena de propostes de diferents disciplines: música, teatre, dansa, circ, cinema, en família, exposicions, xerrades i visites guiades. El Convent de les Arts, motor i punta de llança cultural, enceta una nova temporada amb una àmplia varietat de propostes avalades per la crítica.

Números clàssics del clown

k

Encapçalen el cartell: la vallenca Pepa Plana, acompanyada de Noël Olivé, arriba a Alcover amb Veus que no veus, una versió femenina dels millors números clàssics del clown (15 de març a les 19h); i la veu de la Nova Cançó, Maria del Mar Bonet, oferirà un concert únic després de 50 anys sobre els escenaris, aquest cop acompanyada a la guitarra per Borja Penalba (19 abril a les 19h).

Destaca també la lírica de Dones d’Òpera del Cor Èulia amb el tenor Roger Padullés (1 març a les 19h). Per altra banda, la colpidora 360 grams d’Ada Vilaró (10 de maig a les 19h) trepitjarà el Convent en un espectacle sobre la bellesa i els estereotips després de patir un càncer de pit.

L’estrena de Joaquin In Memoriam arribarà de la mà de Ensemble O Vos Omnes, un cor a capella que converteix la història de la música en la música de la història (24 maig a les 19h).

k

Propostes infantils

Per als més petits arriba el món rodó de Baby Esferic, el joc creatiu d’Un món de cartró i el viatge de Farrés Brothers & Cia amb Orbital. D'altra banda, la proposta del cicle Parlem Contemporani? Ex-claustris que surt del Convent per recórrer els carrers i places d’Alcover.

En la programació del Museu d'Alcover destaca la Trobada MónTriàsic, una jornada per descobrir els secrets de la palentologia i la geologia en companyia d'experts i investigadors (21 de març).

Per altra banda, hi trobem la visita comentada a l'espai de la dona Burgesa de Ca Batistó amb Donem-nos veu, en el marc del Dia Internacional de la Dona (6 març a les 20h) i el Dia i Nit Internacional dels Museus amb portes obertes i activitats gratuïtes durant tota la jornada (16 i 17 de maig).

Actes entorn la literatura

La Casa de Cultura Ca Cosme i la Biblioteca han organitzat, entre d'altres, la presentació del llibre Les Benaurances de l'escriptor alcoverenc Joan Cavallé (26 abril a les 12:30h); la Harry Potter Book Night (15 de febrer) , i la Supernit de Biblioteques amb la col·laboració del Club Súper 3 (29 de maig).

Les entrades ja són a la venda i es poden adquirir a la web www.conventarts.cat i a Ca Cosme; i el mateix dia a la taquilla del CA. La nova programació compta amb importants promocions i descomptes. Per a obtenir més informació, es pot accedir a www.alcover.cat i a les xarxes socials (@alcover_vila).

Paraules clau:

Notícies relacionades