Back to top

Alfons Cama, un escriptor novell després de la seixantena

Convertir-se en escriptor després de la jubilació és un repte complicat, però no impossible. L'enginyer Alfons Cama ho ha demostrat per quarta vegada consecutiva. 'L'olor de la seva pell' és el títol de la seva darrera novel•la, que s'ha presentat aquest dijous al Centre de Lectura de Reus.
Olor de la seva pell

Primer va ser 'El camí dels cirerers', seguidament va venir 'Un pessic a l'ànima', el va seguir  'Amb dits de molsa' i ara, Alfons Cama arriba a les llibreries amb 'L'olor de la seva pell'. És la quarta vegada que aquest autor utilitza la ficció per explicar històries. Tal com explica l'escriptor, la novel·la se centra en diferents trames. La principal se centra en com els primers dies de la Guerra Civil van canviar el caràcter dels protagonistes de la història. Paral·lelament, també es parla sobre l'operació Garzón, on es van realitzar tortures a independentistes abans de les Olimpíades del 92.

Enginyer de professió, cada obra de Cama ha estat un nou repte per aquest escriptor novell que va llençar-se al món de la literatura un cop es va jubilar, passada la seixantena. No és un desig que tingués des de la seva joventut, sinó que aquest anhel va arribar més endavant, un cop es va sentir fort com per estrenar-se a escriure. 'Les primeres pàgines mai són les definitives, però a força de practicar, surt el resultat esperat', explica. Ho recomana a totes aquelles persones que es trobin en una situació similar, per tal que puguin explicar totes aquelles històries que tinguin dins. Les novel·les publicades, a excepció d' 'El camí dels cirerers', han arribat a les prestatgeries a través de l'editorial Gregal, que ha confiat en aquest autor de nova estrena.

Després de 'L'olor de la seva pell', Cama ja està pensant en la següent novel·la. Per no variar el costum, en aquesta ocasió, la història a explicar serà totalment diferent a les escrites fins ara per aquest autor i es situarà al segle XIV, sent una novel·la històrica.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades