Back to top

Altersuer ofereix una vintena de propostes per a joves d'entre 12 i 18 anys

L'ajuntament de Reus ha programat una vintena d'activitats per a joves d'entre 12 i 18 anys durant aquest estiu. La iniciativa pretén promoure un oci alternatiu i saludable a través de diverses propostes esportives, culturals i lúdiques. D'aquesta manera es vol reduir els riscos associats al consum d'alcohol i drogues entre aquest col·lectiu.
Altersuer ofereix una vintena de propostes per a joves d'entre 12 i 18 anys.

Una scape room, teatre a la fresca o un taller de curtmetratges són algunes de les propostes englobades dins del programa Altersuer d'enguany. La iniciativa vol fomentar el temps lliure saludable entre joves de 12 a 18 anys i d'aquesta manera reduir els riscos associats a l'ús de l'alcohol i les drogues entre aquest col·lectiu.

Montserrat Flores és regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de l'Ajuntament de Reus i ha explicat que "és necessari encara que des de l'administració s'ofereixi unes opcions i alternatives d'oci diferents d'allò que els joves poden trobar als espais comercials habituals per complementar-les, per oferir-los diferents perspectives, oferir reflexió i tot ell sempre en un caràcter lúdic i d'oci com pertoca".

Els consums d'alcohol, tabac o altres substàncies entre els joves no són casos aïllats que practiquen només nois i noies amb un determinat perfil social. Es calcula que un tant per cent molt elevat del jovent associa l'oci nocturn i la diversió amb el consum d'alcohol i drogues. És per això que el programa Altersuer inclou un important component orientat a la prevenció i a la difusió de conductes saludables entre aquest col·lectiu.

Noemí Llauradó és regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Reus i afegeix que "El que volem és que el jovent no associí la diversió només amb aquell oci en el qual la societat consumista ens té acostumats, sinó que sàpiguen que hi ha un ventall molt ampli que la ciutat els hi posa a disposició i que els hi permet coneixes, fera activitats culturals, creatives o esportives que això també augmenta la teva salut".

El tret de sortida de l'Altersuer serà el divendres vinent amb una festa de final de curs dels instituts de la ciutat. D'aquesta manera s'encetarà un ventall de propostes molt variades. En l'àmbit esportiu, diversos centres educatius obriran les seves portes per tal d'oferir disciplines esportives com voleibol, bàsquet i jocs d'aigua. Pel que fa a l'oci i el lleure s'han programat activitats de ball, de cuina o treballs manuals. I als caps de setmana hi haurà propostes com circuit extrem i Wipeout o una festa Holly.

Paraules clau:

Notícies relacionades