Back to top

Alzheimer Costa Daurada busca ajuda per al nou centre d’atenció

JONATÁN SORIANO

L’entitat pretén habilitar un nou centre de dia per a persones amb malalties neurodegeneraties i per fer-ho li calen 10.000 euros entre materials i permisos d’obra. Amb la voluntat de recaptar fons, han organitzat tres jornades solidàries que se celebraran els pròxims tres caps de setmana. 

Després de l’èxit dels tallers d’estimulació cognitiva per a persones neurodegeneratives, que encara se segueixen impartint al Casal de la gent gran de Cambrils, l’Associació Alzheimer Costa Daurada busca fons per obrir un nou centre d’atenció. El nou equipament s’ubicaria dins del recinte de la casa Sant Josep dels germans de La Salle, entre els termes municipals de Cambrils i Vinyols i els Arcs, i tindria una capacitat inicial per a 16 persones, que posteriorment s’ampliaria. Segons explica l’associació, “es tracta d’un projecte assistencial que pretén oferir una solució a les famílies de les persones que pateixen malalties d’aquest tipus en els estadis inicial i segon”. El no ànim de lucre és un dels elements bàsics en la filosofia de l’entitat. 

Des de l’associació expliquen que entre permisos d’obra i materials els hi calen uns 10.000 euros per tirar endavant el projecte. Per això han organitzat tres jornades lúdiques i solidàries, per tal de recaptar fons, que tindran lloc dissabte 20 de febrer a Cambrils, i els dies 27 de febrer i 6 de març a Vinyols i els Arcs. A més fan una crida a particulars i empresaris que puguin col•laborar amb materials o altres necessitats. 

De moment l’associació ha rebut un ajut públic de 300 euros l’any de part de l'Ajuntament de Cambrils. Una xifra que l’entitat valora com a insuficient. De l’ajuntament de Vinyols esperen rebre algun ajut quan obtinguin els permisos d’obra. Malgrat tot, demanen més implicació dels ens públics per tal de garantir el funcionament del projecte.