Back to top

Un any de vida del centre d'acollida de refugiats

Fins a 117 persones han passat pel Centre d'Acollida de Refugiats de Reus, després del seu primer any de vida. D'aquestes, 14 han aconseguir trobar feina. Des de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat tenen clar que l'espai mantindrà la seva capacitat d'acollir 50 persones. De fet, tenen previst ampliar l'equip amb noves figures d'atenció psicològica.
Responsable d'acollida de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, Karina Zubiaga.

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat fa un balanç positiu del primer any de vida del centre d'acollida obert a la capital del Baix Camp. El centre es va posar en marxa el juliol del 2018 i ja ha rebut més d'un centenar de persones. Les primeres persones acollides van ser 29 homes procedents del vaixell de salvament Open Arms. La meitat d'aquests ja han aconseguit trobar feina i integrar-se a la ciutat. Un dels principals reptes d'aquest col·lectiu. La responsable d'acollida de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, Karina Zubiaga, destaca que 'estem molt contents amb els resultats, han passat 117 persones pel centre i hi ha 14 persones inserides laboralment i d'altres continuen en la segona fase o en cerca activa de feina'.

Tot i que en un inici les persones acollides eren homes sols, al llarg d'aquest any també han arribat diferents tipus famílies, tan monoparentals com amb fills de diferents edats. La procedència dels acollits és molt diversa, sobretot de l'Àfrica i Llatinoamèrica. El centre està ampliant el seu equip de professionals i ha inclòs una nova figura d'atenció psicològica. De fet, en els pròxims mesos obriran una oficina al centre de Reus per ampliar l'atenció i la rebuda que es dóna en clau de ciutat i de territori.

Paraules clau: