Back to top

Augmenta la delinqüència al territori

En el que portem de 2019, els Mossos d'Esquadra han registrat més de 5.000 delictes de tot tipus a l'Àrea Bàsica Policial del Baix Camp i el Priorat. Els furts són els delictes que són més presents a la nostra zona.
Delinqüència al territori

1.496 furts. Són uns dels delictes més comuns que els Mossos d'Esquadra han registrat durant el primer semestre de 2019. Es tracta d'una situació que en comparació a altres anys, s'intensifica. De fet, al 2018, aquest tipus de delictes es van quantificar en 1397 casos. Ara fa cinc anys, durant el mateix període de l'any, es van registrar tres vegades menys furts, un total de 503 .

En canvi, els robatoris amb violència o intimidació han notat un lleuger descens respecte altres anys. Tenint en compte que al 2014 se'n van denunciar quasi 300, enguany, se'n comptabilitzen poc menys de 200 enguany.

Pel que fa a les ocupacions d'immobles, també han augmentat en el que portem d'any. Concretament se n'han denunciat 120, mentre que fa un lustre se'n van gestionar 83.

En qüestions d'àmbit sexual, a l'àrea bàsica policial del Baix Camp i Priorat hi van haver 19 agressions sexuals i 20 abusos d'aquest tipus. Unes dades que també s'han incrementat respecte l'any anterior. Els abusos són el tipus de delicte contra la llibertat sexual que han crescut.

En relació als homicidis, entre gener i juny de 2019 hi ha hagut un homicidi consumat. Això representa una reducció d'aquest tipus de delictes envers 2018, però un augment si ens fixem en les dades de 2017, 2016 i 2015, quan no n'hi va haver cap. En canvi, al 2014, els Mossos van iniciar una investigació per esclarir l'únic homicidi d'aquell primer semestre de l'any. Ara bé, en el cas d'homicidis amb temptativa, mentre que en els darrers mesos se n'han registrat tres, l'any passat en va ser només un. Unes dades que denoten la reducció d'aquest tipus de delicte en comparació a altres anys. Al 2016, sense anar més lluny, hi va haver 8 homicidis amb temptativa.

Finalment, els delictes de lesions també han anat a l'alça any rere any.

Enguany, diversos municipis han fet una aposta per la videovigilància amb la voluntat d'augmentar la sensació de seguretat i alhora, reduir els delictes. És el cas de Reus, al carrer del Vent o Cambrils, a l'entrada de la vila, amb càmeres lectores de matrícules. D'altra banda, recentment s'han dut a terme les proves per formar part del cos de la Guàrdia Urbana de la ciutat, amb 20 places per cobrir, que permetran comptar amb una plantilla de 170 policies.