Back to top

Bàsquet adaptat per a tothom

Reus ha celebrat aquest dissabte el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb diverses activitats al llarg de la jornada. Una d’elles ha estat provar el bàsquet adaptat amb els jugadors del Club Esportiu Costa Daurada, en què ha pogut participar tothom tingués o no mobilitat reduïda.
Bàsquet adaptat

El Club Esportiu Costa Daurada ha convidat els amants de l’esport a seure en una cadira de rodes i jugar un partit de bàsquet adaptat. Es tracta de l’activitat que el club, l’únic de la província d’aquesta modalitat, ha organitzat per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. "El que volem és que la gent ens vagi coneixent i que vegin que ells es poden integrar amb nosaltres. És molt fàcil: pujar a una cadira de rodes i jugar a bàsquet. Al principi costa una mica, però quan s'adapten, els agrada i no volen sortir", afirma Manel Seva, president i entrenador del Club Esportiu Costa Daurada.

Des de fa més un any el club compta amb en Jaime Muñoz, que no té cap discapacitat. Malgrat no poder participar en les competicions, mai ha dubtat a l’hora d’entrenar-se amb la resta de companys de l’equip. "Mai m'havia assegut en una cadira de rodes ni havia estat lesionat. El primer dia d'entrenament costa molt perquè quan tu ataques, ells ja estan tornant, però és molt divertit. Jo recomanaria a tothom que ho provés alguna vegada", explica.

De la mateixa manera que ho va fer el Jaime, el Club Esportiu Costa Daurada ha animat petits i grans a provar el bàsquet adaptat amb els jugadors de l’equip. D’aquesta manera el club ha volgut donar-se a conèixer i fomentar el bàsquet adaptat, independentment de si aquells que hi juguen es mouen en el seu dia a dia o no amb cadira de rodes. "Alguna vegada m'ha agradat anar a algun partit, però com que sóc petita, encara no puc jugar. Quan sigui més gran sí que m'agradaria fer-ho", assegura la Karen Arredondo, que aquest dissabte ha jugat al costat del seu germà, un dels homes del Club Esportiu Costa Daurada.

Els jugadors del club asseguren que, després de quedar-se en cadira de rodes, cadascun d’ells va haver de passar per un procés d’adaptació al nou tipus de vida. Ara creuen que és el moment que aquells que no tenen cap problema de mobilitat s’esforcin per posar-se a la seva pell i busquin oportunitats per compartir espais com ara les que brinda l’esport.