Back to top

El boom del dron arriba als cursos de llicències

Les possibles aplicacions del dron a l'àmbit laboral està fent créixer, de manera exponencial, l'interès per treure's la llicència per pilotar-lo. I aquest boom del dron s'està percebent des de l'Aeroclub de Reus, que estan autoritzats a expedir llicències des del 2015.
drones aeroclub reus

Només aquest 2017 l'Aeroclub de Reus preveu formar 120 nous pilots de dron. I és que l'interès per aconseguir la llicència està creixent de forma exponencial. Des de l'entitat estan satisfets de la demanda que estan tenint aquests cursos, uns cursos que es van començar a impartir a mitjans del 2015. Segons el president de l'Aeroclub de Reus, Enric Morralla, "de moment han passat pels cursos uns 200 alumnes, i penso que la demanda anirà", afegeix.

Els alumnes provenen d'àmbits molt diversos, però solen tenir un denominador comú "no tenen cap coneixement del sector de l'aeromodelisme", segons explica l'instructor de vol de drons, Lorenzo Dueso. L'interès dels alumnes per treure's la llicència és variat. En el cas de Jesús de la Rosa, diu que ho fa perquè "penso que és un sector amb molt futur, d'una gran projecció". En canvi Emmanuel Monteano, que és soci d'una productora audiovisual, diu que vol la llicència "per introduir el servei de dron, en fotos o videos, a la productora".

Si el dron es té com una afició de lleure, s'ha de fer volar en camps d'aeromodelisme, però quan se surt d'aquests espais especialitzats, s'han de complir uns requisits. "S'ha de tenir la llicència quan se'n vol treure un ànim de lucre", explica Òscar Villar, vocal de drons de l'Aeroclub de Reus.

De moment, l'ús del dron està molt limitat per la manca d'una legislació específica que ja s'hauria d'haver aprovat, però que porta mesos de retard.

Els cursos consten de 60 hores lectives i 4 hores de pràctiques de vol, i costen uns 750 euros.

Notícies relacionades