Back to top

Cambrils organitza una regata lúdica per atraure nous vogadors

El Club Vent d'Estrop ha organitzat la primera regata Bandera Blava Vila de Cambrils, un esdeveniment lúdic i esportiu que busca, més enllà de la competició, promocionar la navegació del llagut amb rem des del seu vessat més social.
regata social bandera blava cambrils

Un centenar de persones vingudes de diferents punts de Catalunya, entre els quals Mataró, Calafell, l'Ampolla, Badalona o Tarragona, han participat en la regata social que s'ha celebrat aquest diumenge a Cambrils. Segons el president del Club Vent d'Estrop, Carles Anguera, "amb aquesta regata el que fem és, ens medim amb tots els clubs de Catalunya que són de la secció lúdica, i fem una gran festa". Dos dels participants de Cambrils, l'Hugo i la Laura, que són novells en la disciplina, expliquen la seva experiència en la prova, i diuen que "ha estat una mica dura, però ens ho hem passat molt bé. És molt divertida i hi ha molt d'ambient". 

Competir, però sobretot passar-s'ho bé, és l'objectiu d'aquest esdeveniment, que consta de tres proves esportives: una regata de mil metres, un esprint de 250 metres, i una de més curiosa que han anomenat el ratolí. Segons un dels membres de l'organització, Àlex Vilagut, aquesta prova "no deixa de ser una crono. El que fan és donar un tomb a tot el camp de regata. Cada barca va competint per un temps, i cada 40 segons, aproximadament, surt la següent embarcació".

L'origen de la regata Bandera Blava es troba en la festa que la secció lúdica del rem de Cambrils organitza des de fa anys a finals d'estiu pels seus socis, però que ara se li ha volgut donar un impuls obrint-la a tots els clubs i amb la voluntat de convertir-la en un referent de les regates socials a tot el territori català. Els guanyadors d'enguany han estat els del Mataró, seguits pels de Cambrils i els de Tarragona.

Notícies relacionades