Back to top

Carles Prats: "A Reus ens falta sòl industrial"

A la secció d'Economia de Canal Reus analitzem si, realment, la ciutat de Reus disposa del sòl industrial necessari per acollir un gran volum d'empreses.
Sòl industrial a Reus

En declaracions a la Revista de Reus, el regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats, assegurava que a la capital del Baix Camp li "falta sòl industrial per poder acollir grans empreses o perquè les que hi ha puguin ampliar-se".

Actualment, la ciutat de Reus compta amb 346,2 hectàrees de sòl industrial urbanitzades que es troben repartides, majoritàriament, en 4 grans àrees: la zona Agro-Reus, la zona Nord-Est, la zona del Tecnoparc i el Centre Integral de Mercaderies (CIM) del Camp.

Les 4 grans àrees de sòl industrial a Reus:

  • Zona Agro-Reus: l'àrea industrial més consolidada de la ciutat que limita amb la via del tren i la variant de la N-420. Compta amb 65 hectàrees en fase de desenvolupament.
  • Zona Nord-Est: 56 hectàrees repartides entre la carretera de Montblanc, la variant est i l'autovia de Tarragona.
  • Zona Tecnoparc: 156 hectàrees que conformen el parc tecnològic, el projecte més ambiciós de transformació de sòl que s'ha fet a la ciutat. El Tecnoparc se situa entre les autovies de Tarragona, la N-340 i la carretera de Cambrils.
  • Centre Integral de Mercaderies (CIM) del Camp: 42 hectàrees promogudes per la Generalitat, destinades a ser el segon centre logístic més important de Catalunya.

No obstant això, i segons assegura l'Ajuntament de Reus a través de la seva pàgina web, la voluntat és arribar a les 600 hectàrees. Per fer-ho, però, i segons el regidor Carles Prats, primer s'ha d'identificar el sòl que ja tenim.

Prats també assegura que un altre dels aspectes a tenir en compte són els preus d'aquest sòl industrial. En aquest sentit, reivindica que Reus ha de ser més competitiva, evitant així la fuita d'empreses que opten per altres municipis, en què el sòl és més barat.

Paraules clau:

Notícies relacionades