Back to top

El Carnaval de Reus, posat sota la lupa de la Carrutxa

El Carnaval de Reus al llarg de la història és digne d'estudi. De fet, Carrutxa ja s'ha posat mans a l'obra per fer una exposició que es podrà veure tant en paper com en format digital i que se centrarà en la festivitat celebrada l'any 1919. A més, també estan treballant amb material de Cornudella del Montsant per veure com ha evolucionat aquesta festa al llarg dels anys.
carrutxa

Més de 200 fotografies i documentació per classificar. És el material amb el qual treballa Carrutxa per documentar com es vivia el Carnaval a la capital del Baix Camp anys enrere. Conjuntament amb el Museu de Reus, l'entitat farà una retrospectiva a la festa des del segle XIX fins al XX.

La sàtira i l'anàlisi d'aquesta al llarg de la història també serà present en aquesta mostra, que es podrà veure en format físic i digital.

Reus però, no és l'única població que centra l'atenció del centre de documentació. Cornudella del Montsant també protagonitza una exposició que s'inaugura aquest febrer, deixant constància que malgrat la dictadura franquista, aquesta petita localitat va conservar la festivitat.

D'aquesta manera, els primers mesos de l'any seran crucials per destacar la petjada que ha deixat aquesta festivitat al territori, tot reivindicant que per Carnaval, tot s'hi val.