Back to top

El CAT demanarà una reducció de la concessió d'aigua

El Consorci d'Aigües de Tarragona ha demanat un ajust a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre de la concessió vigent d'aigua. Passant de 100 hectòmetres cúbics a l'any, a 94. Aquesta voluntat neix de la reducció de dotacions de la indústria en fer servir aigua reutilitzada. El CAT invertirà fins a 9 milions d'euros en obres al territori fins al 2021.
El CAT demanarà una reducció de la concessió d'aigua

Per segona vegada en trenta anys, el Consorci d'Aigües de Tarragona demanarà un ajust de la concessió d'aigua a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. Si l'any 2015 van passar de 120 a 100 hectòmetres cúbic l'any, ara volen reduir el cabal fins als 94 hectòmetres cúbics. Aquesta reducció arriba davant de la petició del sector de la indústria, el qual hauria reduït l'ús de l'aigua mitjançant aigua reutilitzada provinent de les estacions depuradores de Vila-seca-Salou i Tarragona. La presidenta del Consorci d'Aigües de Tarragona, Meritxell Roigé, ha subratllat que 'amb aquesta reutilització de l'aigua tenim una gestió més eficient'.

En els pròxims 2 anys, el CAT invertirà 9 milions d'euros en obres diverses. Al Baix Camp, construiran un nou ramal de subministrament a Mont-roig del Camp, mentre que a la Selva del Camp en reestructuraran la xarxa d'abastament. En aquest sentit, el director gerent del CAT, Josep-Xavier Pujol, ha afegit que 'amb aquest nou ramal es vol donar abastament cap a la platja'.

Se'n destaca també el projecte que ha de fer arribar l'aigua a 10 municipis de la Conca de Barberà, després de descartar el transvasament d'aigua al Canal Segarra-Garrigues. El CAT ha demanat també a la Confederació que els municipis de les Terres de l'Ebre quedin exempts de pagar el cànon de l'aigua.