Back to top

Cauen en un 60% els robatoris al Baix Camp i Priorat

La situació excepcional que estem vivint té moltes conseqüències en tots els àmbits. A nivell de seguretat, per exemple, ha comportat una gran reducció de delictes, tant els que es cometen al carrer com a les cases. I és que la disminució de la vida social, de l’activitat laborals, i de la mobilitat, complica l’actuació dels lladres.
cauen els robatori per la pandèmia

El confinament i la reducció dràstica de gent voltant pels carrers han fet reduir, de forma generalitzada, la quantitat de furts i robatoris que es produeixen tant a persones com en domicilis. Una disminució que, a les comarques del Baix Camp i el Priorat se situa entorn el 60%.

Des de Mossos, però, alerten que ara la picaresca dels malfactors pot tenir més presència via telemàtica, ja que ha incrementat l’activitat a la xarxa, tot i que de moment no hi ha dades que ho confirmin. En aquesta línia, recomanen als usuaris d’internet que no obrin enllaços o missatges que no saben d’on venen i que, si han de fer compres, ho facin només en pàgines de confiança.

Trencar el confinament és un delicte

Pel que fa a les denúncies per incompliment del confinament en aquestes dues setmanes, a la zona se n’han tramitat més de 400, amb un total de 9 detencions i un cas d’ingrés a presó a Reus.

En aquests moments, els agents estan posant èmfasi en la protecció de les persones més vulnerables i que poden estar patint més severament les conseqüències del confinament, com són les dones maltractades o les persones d’edat avançada.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades