Back to top

El Centre d'Innovació Tecnològica d'IBM a Reus, en marxa

El Grup IBM ha inaugurat aquest dimecres un Centre d’Innovació Tecnològica, CENIT, al Tecnoparc de Reus. És el quart centre d’aquestes característiques que la companyia crea a l’estat, i s’hi prestaran serveis al govern català en l’àrea de gestió sociosanitària.

 

Al mes d’octubre IBM, un dels principals proveïdors de serveis de tecnologies de la informació i consultoria del món, anunciava la instal·lació a Reus d’un Centre d’Innovació Tecnològica. Un anunci que, 5 mesos més tard, ja s’ha convertit en una realitat.

 

En aquest centre, inaugurat oficialment aquest dimecres, es farà l’abastiment i manteniment de més d’un centenar d’aplicacions de les àrees de sanitat i benestar social de la Generalitat de Catalunya durant 6 anys, i per valor de més de 60 milions d’euros. Entre altres doncs, el centre serà responsable de la gestió d’expedients de prestacions i ajudes socials, o de la gestió assistencial dels 8 hospitals de l’Institut Català de la Salut, entre els quals hi ha l’Hospital Joan 23 de Tarragona.

 

Tant des de la companyia IBM com des del consistori de la ciutat, han coincidit a destacar el fet que el centre es nodreixi amb treballadors del nostre territori, convertint-lo així en referència.

 

Per ara, el nou CENIT ocupa 600 metres quadrats ampliables a 600 més, gràcies a una inversió de 700MIL euros, i ja dóna feina a 50 professionals, que poden arribar a 100 segons els encàrrecs de la companyia. El centre de Reus se suma als que l’empresa ja té a Càceres, Salamanca i Ourense.