Back to top

El Circ Raluy s'adapta als nous temps

MARIA LUCEA

El Circ Raluy sempre ha tingut una imatge clàssica, pròpia dels anys 30. Però darrere aquesta faceta s’amaga una tecnologia força moderna per tal de poder adaptar les seves actuacions. El so i la il•luminació han permès a la companyia circense crear nous formats d’actuacions.
Seguiran oferint diversió i espectacle fins aquest diumenge, després d'haver allargat una setmana la seva estança a la ciutat de Reus.  Des de Canal Reus televisió els volem ensenyar com s’ha adaptat la companyia als temps actuals.

Aquestes actuacions avui en dia no serien possibles sense la tecnologia moderna de so i il·luminació. El Circ Raluy està catalogat com a circ museu. Però tot i l’estètica, avui en dia no serien sostenibles sense una adaptació tecnològica.

En “Globo”, o també conegut com cara blanca, és el tècnic de so i il·luminació del circ Raluy. Ell, més que cap altre, és conscient del pas endavant que suposa adaptar-se als temps actuals.

Els artistes de la companyia entenen que aquests canvis han permès crear nous formats i noves actuacions.

Actualment el consum energètic del circ és molt inferior al d’anys passats. L’utilització de leds els ha permès reduir el seu consum energètic i a diferència és ben clara: han passat d’un consum de 80 kilo watts durant els espectacles a 10 kilo watts de consum elèctric. Tot això confirma la importància de la combinació d’una adaptació tecnològica amb seguir mantenint una estètica i imatge clàssica.