Back to top

Ciutadans proposa no cobrar la taxa de serveis funeraris a Reus

La portaveu del grup municipal a la capital del Baix Camp demana que l'ajornament d'impostos s'apliqui també als que els paguen de forma fraccionada.
Débora García

Ciutadans ha proposat aquest dimecres al govern de Reus que "l'Ajuntament no cobri la tarifa municipal per incineració o enterrament ni tampoc la taxa de conservació del cementiri a les famílies afectades per la COVID-19".

Débora Garcia, la portaveu del partit taronja a Reus, assegura que "és una petició que es planteja com a mostra de respecte i suport econòmic cap a totes les famílies que perden un ésser estimat en aquest context tan excepcional". 

García afegeic que són mesures de suport per a les famílies i afegeix que caldria ajornar els pagaments dels principals impostos com l'IBI "també a les persones que el paguen de forma fraccionada". I és que el consistori ha cobrat el primer rebut als veïns que abonen l'IBI a terminis i per això, Ciutadans demana que "es retorni aquest import i s'apliqui a tothom l'ajornament previst". 

El lloguer dels HPO

Ciutadans ha presentat aquest paquet de propostes després d'haver-ne fet un altre dies enrere. Aleshores es va demanar que no es cobressin "les quotes de lloguer dels habitatges de protecció oficial de gestió municipal ni les quotes de lloguer dels aparcaments municipals". I també es va plantejar la "participació de l'UME -l'exèrcit- per realitzar tasques de desinfecció i suport a residències, CAP's i hospitals, així com de desinfecció de carrers i contenidors". 

Ciutadans es posa a disposició del govern local i assegura que presenta propostes "viables i constructives". 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades