Back to top

Clam per exigir a la Generalitat l'obertura de la residència Horts de Miró

El plenari d'aquest dilluns ha servit per exigir a la Generalitat l'obertura de la residència Horts de Miró. La moció presentada pel PSC, C's i el PP ha prosperat per unanimitat. D'altra banda, també s'ha donat llum verda a la demanda d'un crèdit que ha de permetre el trasllat del CMQ a les instal•lacions de l'antic hospital. La mesura, però, ha rebut la negativa del Partit Popular i la CUP.
Clam per exigir a la Generalitat l'obertura de la residència Horts de Miró.

La moció presentada pel PSC, C's i el PP que buscava instar el govern de Reus i de la Generalitat a fer tots els passos necessaris per obrir les 24 places de la residència d'Horts de Miró ha rebut el suport unànime de tots els partits, en el plenari d'aquest dilluns. Una moció que s'afegeix a una de similar que s'havia presentat fa un any. Tot i això, no hi va faltar el debat. PSC i PP van retreure al govern de Carles Pellicer que no havien fet prou esforços, i C's atribuïa l'últim retard en l'adjudicació de les places al procés. El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín, ha destacat que 'no tinc l'ordre de les causes, però està clar que la residència no està oberta i vostès no han fet suficient'. En aquest sentit, el portaveu del grup de C's, Juan Carlos Sánchez, ha lamentat que 'no s'ha d'oblidar que un altre triomf del procés ha estat aquest endarreriment'. 

Montserrat Vilella, però, es va defensar de les crítiques assegurant que es necessita un canvi de formulació en els tràmits. 'La tramitació que havíem iniciat va quedar aturada amb l'aplicació de l'article 155 i la cessió de la consellera, aquest tràmit no es pot reprendre n'hem d'iniciar un de nou'. 

D'altra banda, el ple també va aprovar la petició d'un crèdit a llarg termini que ha de permetre fer el trasllat del Centre Mèdic Quirúrgic de Reus a l'espai de l'antic hospital. Es tracta de dos crèdits amb Caixabank i l'Institut Català de Finances per un import de més 1,5 milions d'euros. La mesura va prosperar tot i la negativa de la CUP i el PP. La sessió també va tombar una moció de la CUP que buscava crear una taula de negociació sobre la gestió de l'aigua del pantà de Riudecanyes.