Back to top

Clam territorial per defensar una millora del sistema ferroviari

Debatre al voltant del nou esquema ferroviari que tindrà el Camp de Tarragona. Aquest ha estat l'objectiu de les ponències que han tingut lloc aquest matí a la Cambra de Comerç de Reus. Els alcaldes de Salou, Cambrils, Mont-roig i l'Hospitalet de l'Infant han fet autocrítica, però també han criticat el govern central. A la vegada, experts ferroviaris han reiterat la necessitat de tornar a posar en marxa l'estació intermodal.
Clam territorial per defensar una millora del sistema ferroviari.

El desmantellament de la via que circula per la costa entre Salou i l'Hospitalet de l'Infant ha estat un dels temes tractats, aquest matí a la Cambra de Comerç de Reus, en ple debat sobre el futur model ferroviari del territori. Els alcaldes de Cambrils, Salou, Mont-roig i l'Hospitalet de l'Infant han fet autocrítica i han reconegut que ha faltat consens entre els municipis, en els últims anys.

Tot i això, han denunciat que el govern central ha oblidat el territori. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que 'la competència de les infraestructures ferroviàries és del govern espanyol i ens tenen oblidats'. En aquest sentit, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afegit que 'els alcaldes que estem aquí ens vam reunir demanant un termini del desmantellament de la via i un projecte, unes peticions que s'havien de tenir ja fa temps'.

Entre els ponents també hi ha hagut l'enginyer i assessor Félix Boronat qui ha remarcat la necessitat de compta amb una estació central al Camp de Tarragona. 'L'estació intermodal és l'únic acord polític signat que s'havia assolit al Camp de Tarragona i des de Madrid van decidir aturar les obres i ara cal aconseguir reactivar-la', ha explicat. Pel que fa a l'espera d'un Tramvia del Camp de Tarragona, des de Mont-roig l'alcalde Fran Moracnho ha proposat alternatives com 'l'ús d'autobusos elèctrics'. La jornada ha comptat amb la presència de diferents representants polítics i empresaris.

Paraules clau: